Annonce:

Toyota, Subaru og Mazda lover at udvikle nye fossilbiler

Nye biler til nye motorer. De tre japanske bilmærker Toyota, Subaru og Mazda lover at udvikle nye forbrændingsmotorer.

Bilfabrikanterne Toyota, Subaru og Mazda lover nu at investerer massivt i udviklingen af forbrændingsmotoren.

Det fortalte partnerne på et pressemøde i denne uge.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men i stedet for at modarbejde hinanden vil de tre japanske mærker lægge en række fælles resourcer i udviklingen. Det skal dog ikke munde ud i én motorteknologi men i flere fra de forskellige bilmærker hver især.

Helt konkret er tanken bag det nye fælles projekt, at Toyota skal bruge tid på at udvikle ‘almindelige’ firecylindrede motorer, mens Subaru kaster kærlighed efter boksermotoren og Mazda udvikler Wankel-teknologien.

LÆS OGSÅ: Fodgængerfelt kostede kvart million – nu kaldes det livsfarligt

Det nye er, at motorerne skal kunne køre på andet og mere end konventionelt benzin og diesel. De japanske mærker forestiller sig biobrændstoffer, brint og syntetisk benzin/diesel er en del af ligningen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Desuden vil både Toyota, Subaru og Mazda udvikle elmotorer sideløbende for at koble det hele sammen i en slags hybridløsninger. Noget helt tredje, der skal komme ud af samarbejdet japanerne i mellem, er fysisk mindre motorer end i dag.

På den måde vil alle tre bilmærker kunne lave bil med en lavere front, end det er tilfældet lige nu. Det vil, siger de samstemmende, betyde noget for vindmodstanden og i sidste ende en reduktion i forbrændingsmotorens forbrug.

De tre japanske mærker kalder deres nye samarbejde for flersporet. Ingen af dem ønsker nemlig udelukkende at satse på elmotoren som den eneste løsning på bil-industriens fremtidige udfordringer.

Helt nyt er samarbejdet mellem Toyota, Subaru og Mazda dog ikke. For allerede i 2021 lovede de at kaste penge i udviklingen af syntetiske brændstoffer. Samme ide havde og har Porsche. Og nu siger Lamborghini, at man også vil være med.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler