Annonce:

Toyota-mærke indrømmer at have snydt i 30 år

Det japanske bilmærke Daihatsu, der er ejet af Toyota, har indstillet sin bilproduktion. Beslutningen kommer efter, at mærket har indrømmet at have snydt i 30 år.

Det japanske bilmærke Daihatsu har indstillet sin bilproduktion. Mærket, der er ejet af Toyota, indrømmer nu, at man har snydt med sikkerheden i 30 år.

Beslutningen om at indstille bilproduktionen kommer efter, at mærket tilbage i maj blev afsløret i at snyde og manipulere med crashtest. Noget der er gået udover mindst 88.000 biler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

For at bilerne skulle fremstå sikrere, end de egentlig er, udstyrede Daihatsu modellerne med airbags, som blev pillet ud igen.

De airbags, der endte i bilerne, var ikke af samme type som dem, der blev brugt i bilerne, som kunderne købte.

LÆS OGSÅ: Tesla fjerner omdiskuteret standardudstyr

Og nu lyder det altså fra hovedkvarteret i Osaka, Japan, at Daihatsu har snydt og bedraget med sikkerheden i 30 år. Det bekræfter en talsmand for mærket over for CNN.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Indrømmelsen kommer bare én uge efter, at Daihatsu fortalte, at ‘en ekstern undersøgelse’ er kommet frem til, at bilmærket har snydt med sikkerheden i mindst 64 bilmodeller.

Herunder også nogle Toyota-modeller. Af samme grund stopper Daihatsu ikke bare med at bygge biler. Mærket har også sat en stopper for alt national og international fragt af de ramte biler.

– Det her er en ekstremt signifikant opgave som ikke bare lige kan løses på en nat. Vi anerkender de ekstreme konsekvenser af Daihatsus svigt.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

– Noget som har rystet fundamentet for firmaets tilstedeværelse som en bilproducent, lyder det fra Toyota i en pressemeddelse.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler