Annonce:

Toyota giver grønt lys til ny MR2 med benzinmotor

Planen er at konkurrere med Mazda og den lille MX-5. Så nu vil Toyota genoplive MR2-navnet på en lille sportsvogn med benzinmotor.

Det kan godt være, at topmodellen i form af den nuværende Supra er på vej ud. Men nu tyder noget på, at MR2 er på vej ind.

I hvert fald skriver japanske Best Car, at Toyota-toppen har givet grønt lys til, at ingeniørerne kan udvikle en sportsvogn med benzinmotor.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Får den MR2-navnet, vil det være første gang siden 2007, at Toyota har haft den slags på programmet. Og skulle du have glemt, hvad MR2 står for, kommer her en kort opsummering: to sæder, baghjulstræk og centermotor.

Toyotas bestyrelsesformand og tidligere direktør Akio Toyoda har længe talt om, at han gerne så bilmærkets “tre brødre”: MR2, Celica og Supra genoplivet.

LÆS OGSÅ: Ny beslutning redder over 100.000 biler fra kørselforbud

Indtil videre er det kun sket for den ene. Og det i et samarbejde med BMW, der altså nu ser ud til at lakke mod enden.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

På den anden side har der allerede været forlydender fremme om, at Toyota gerne vil købe sig adgang til BMW’s teknik – helt specifikt den tre-liters rækkesekser – til en sjette udgave af Supra.

I den sammenhæng er det værd at bemærke, at det også har floreret, at japanerne vil bygge en helt elektrisk sportsvogn. Konceptet FT-SE er endda tegnet af en dansker. Læs mere om det her.

Den produktionsklare udgave af bilen forventes dog – som det typisk er for konceptbilers skæbne – at blive meget mere afdæmpet, end det Toyota allerede har vist frem.

Toyota er langt fra det eneste bilmærke med historiske modelnavne liggende i skuffen, som nu bliver støvet af. Senest er det kommet frem, at Stellantis-koncernen har valgt at genoplive et modelnavn fra et ellers dødt bilmærke. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler