Annonce:

Toyota forhandler med Kevin Magnussens Formel 1-hold

Efter 15 års fravær vil Toyota nu tilbage til Formel 1. Japanerne forhandler med Haas, skriver medie.

Besøg vores annoncør:

Toyota brugte milliarder af kroner hvert eneste år, japanerne var med i Formel 1. Alt sammen uden at vinde et eneste løb. Det bedste resultat var en samlet fjerdeplads i konstruktør-mesterskabet i 2005.

Alligevel vil bilmærket nu tilbage til Formel 1. Det skriver RacingNews365.

I første omgang skal japanerne være interesserede i sponsorat, lignende den aftale Alfa Romeo havde med Sauber indtil slutningen af 2023-sæsonen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men de samtaler, japanerne har i paddocken, kan ifølge mediet udvikle sig til et mere omfattende samarbejde allerede fra 2026-sæsonen.

LÆS OGSÅ: Åh nej! Nu stiger benzin- og dieselprisen i Danmark

Angiveligt er det Haas F1, som har danske Kevin Magnussen ansat, som Toyota ligger i forhandlinger med. Haas skal bl.a. være meget interesseret i muligheden for at kunne benytte Toyotas vindtunnel i Køln, Tyskland, som ikke blev pillet ned, da mærket forlod Formel 1 i 2009.

Vender Toyota tilbage til Formel 1, vil det være en stor sejr for organisationen bag sporten. Her har man nemlig længe ønsket flere bilmærkers deltagelse.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Noget der fra 2026 kunne have betydet, at både Audi og Porsche gik ind i Formel 1. Men sidstnævnte kunne ikke blive enige med Red Bull, der i sidste ende hellere vil have Fords sponsorpenge, fordi amerikanerne stillede færre krav.

Lige nu er Haas tæt knyttet til Ferrari, og flere i og uden for paddocken har i årevis betragtet det nyeste hold i Formel 1 som Ferraris rugekasse. Noget der understreges af den seneste udvikling hos Haas.

Nico Hülkenberg, som har skrevet kontrakt med Sauber fra næste sæson, erstattes nemlig af Ferraris juniorkører Oliver Bearman. Den 19-årige brite beholder samtidig sine opgaver som italienernes officielle reservekører.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Hvad Ferrari har betalt Haas for sådan en aftale, vides ikke. Men det ligger fast, at Oliver Bearman på papiret har fået en flerårig aftale med amerikanerne. Hvad kørerskiftet betyder for danske Kevin Magnussen, er endnu uklart.

Men på det seneste har det cirkuleret, at Haas bare venter på at offentliggøre, at man har skrevet kontrakt med Esteban Ocon, der i juni måned blev fyret af Alpine. Også selvom det hedder det sig, at partnerne går hver til sit efter ‘gensidig aftale’.

Læs flere spændende nyheder fra og om motorsportens verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler