Annonce:

Åh nej! Nu stiger benzin- og dieselprisen i Danmark

Efter en periode med ro på stiger både benzin- og dieselprisen nu i Danmark. Det har dog en helt naturlig forklaring. Sommeren får efterspørgslen til at stige.

Besøg vores annoncør:

Det er så småt nu, at danskerne begynder på sommerferien. Og det kan mærkes – især på benzin- og dieselprisen der nu stiger.

Flere skal ganske enkelt bruge mere. Og det får helt naturligt prisen til at stige. Det vurderer Ole Sloth Hansen, der er chef for råvarestrategi hos Saxo Bank, i en kommentar til Ekstra Bladet.

Det seneste måned er olieprisen steget markant. Både den europæiske og amerikanske olie er steget med 10 procent i perioden.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Onsdag aften i denne uge kostede en tønde WTI-olie, den fra USA, lige knap 83 dollar svarende til 573 kroner. Det er dog stadig langt fra brændstofprisernes rekordhøje niveau i juni 2022.

LÆS OGSÅ: Bilmærke advarer mod egne bundmåtter – de er farlige

Herhjemme hoppede prisen allerede den 7. juni det år over 20 kroner. Allerede måneder forinden – nærmere bestemt omkring marts – stod det klart, at olieprisen ville eksplodere. Her lå prisen nemlig allerede på 130 dollar pr. tønde europæisk brent-olie.

Ifølge Ole Sloth Hansen ligger prisen på olie allerede nu 15 procent højere sammenlignet med sidste år. Det betyder altså en smule dyrere benzin.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Det er dog ikke alle typer brændstof, bilisterne er lige pjattet med. Nogle tankstationer har eksempelvis helt fjernet bestemte typer ‘benzin’, fordi slaget de seneste år er styrtdykket.

Og det faktisk til et niveau hvor efterspørgslen – eller manglen på samme – gør det til en dårlig forretning at have i pumperne. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler