Annonce:

Toyota Corolla vender tilbage til Danmark

For 12 siden valgte Toyota, at Auris skulle erstatte Corolla i Danmark – men nu kører verdens bedst sælgende bilmodel tilbage ind på det danske marked

Efter at have heddet Auris siden 2006 skal Toyotas bedst sælgende bil nogensinde igen hedde Corolla i Danmark. Navneskiftet sker som led en i ny strategi, der skal ensarte modelnavne på bilmodeller, der sælges over hele verden med Toyota-logoer, fortæller Toyota i dag i en pressemeddelse.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Den nye Corolla bliver dog også med genkendelige træk. Bilen vil nemlig som den nuværende Auris fortsat kunne fås som både hatchback og stationcar. Sidstnævnte med tilnavnet Touring Sports. Sedan-udgaver, som sælges i andre lander, kommer dog ikke til Danmark i denne omgang. Corolla udmærker sig stadig ved bl.a. at være verdens mest solgte bilmodel gennem tiden med et samlet salg på over 45 millioner biler, siden første generation så dagens lys i 1966.

Meget mere Toyota lige her

TRE PLATFORME BLIVER TIL EN
I dag bliver Auris hatchback, Auris Touring Sports og Corolla Sedan bygget på tre forskellige platforme. Men når den helt nye generation af Corolla triller ud på vejene til næste år, sker det altså under det samme modelnavn for de tre modelvarianter og på en ny fælles platform baseret på Toyotas TNGA-filosofi, der handler om at bygge endnu bedre biler på både smartere og mere økonomisk vis.

Det betyder bl.a., at den nye Corolla får et lavere tyngdepunkt og deraf følgende markant bedre køreegenskaber. Dermed bliver bilen en endnu større fornøjelse at sidde bag rattet i end nogensinde før.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

LÆS OGSÅ: Corolla med 3S GTE-maskine og 927 turboheste

Samtidig får den nye Corolla et langt skarpere design, mens det endvidere bliver muligt for første gang nogensinde til en Toyota at vælge mellem to forskellige hybridmotorer i form af enten en 1.8-liters med 122 hestekræfter eller en 2.0-liters med hele 180 hestekræfter. Begge motorer rummer den nyeste fjerde generation hybridteknologi, der er kendt fra bl.a. Toyota Prius og Toyota C-HR Hybrid, og som gør det muligt at køre på ren el over kortere afstande ved hastigheder helt op til 110 km/t.

Stationcar-udgaven af den nye Corolla med navnet Corolla Touring Sports får verdenspremiere i starten af oktober ved Paris Motor Show. Her vil den stå side om side med hatchback-udgaven – begge som hybrid.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:
Lad dig ikke narre – det er den nye Corolla, selvom der står Auris på nummerpladen

 

 

 

 


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler