Toyota-ansatte om Tesla-model: “Det er imponerende”

Tesla Model Y

De Toyota-ansatte er ifølge dem selv overrasket over Teslas byggekvalitet.

Selvom hjulene på mærkets første elbil risikerede at falde af, har Toyota ry for at bygge solide biler. Ofte kedelige men solide. Derfor blev en række Toyota-ingeniører ifølge Automotive News overrasket over, hvad der mødte dem, da de skildte en Tesla Model Y i atomer.

LÆS OGSÅ: EU vil tage førerretten HELT fra disse bilister

Reklameblok:For selvom Tesla i den modsatte grøft har et ry for ringe byggekvalitet, var det ikke, hvad Toyota-folkene fandt. Tværtimod har japanerne nok noget at lære.

– Inden under er Tesla Model Y virkelig et mesterværk. Det er utroligt, siger en Toyota-chef, som var med, da Model Y’en blev skilt ad.

Japanerne er angiveligt mest af alt imponeret over Teslas fremgang med modellen. Den seneste udgave af Model Y er, som japanerne ser det, markant anderledes i forhold til de tidligste eksemplarer af modellen.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Der skal noget helt nyt til
Toyota anerkender ifølge mediet, at der skal noget helt nyt til.

– Tesla bygger biler efter en helt anden filosofi (end vi gør, red.). Vi er nødt til at starte forfra med en helt ny elbil-platform, siger Toyota-folkene.

De samme folk indrømmer, at Toyota er bagud i forhold til Tesla. Japanerne peger især på fire områder, hvor Toyota skal tage sig sammen for at indhente den amerikanske konkurrent.

For både på platforms-teknologi, batterifronten, i produktionen og med software er Tesla længere fremme.

Reklameblok:

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk