Annonce:

Tester Mazda en ny wankelmotor med hydbridtech?

To Mazda RX-8 med snuderne camoufleret er spottet på Nürburgring – er wankelmotoren på vej tilbage?

Mazda pensionerede wankelmotoren, da RX-8 forsvandt ud af modelprogrammet i 2012. Men er den særlige motorkonstruktion nu alligevel på vej tilbage?

Det kunne noget tyde på. Japanerne er i hvert fald blevet set teste to identiske RX-8 – den faceliftede model – rundt på Nürburgring. De to biler lyder umiddelbart forskelligt, hvilken kunne indikere udviklingen af et hybridsystem.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men wankellyden er der umiskendeligt. Selv siger Mazda ingenting om de to biler, så hvad det præcist er, fabrikken tester i det tyske, må for nu forblive rene gæt.

Helt tave som wankelmotorens fremtid er Mazda dog ikke. Japanerne har sagt, at de arbejder på en elbil, hvis rækkevidde skal hjælpes på vej af en benzindrevet wankelmotoren. Det var sidste år. Men faktisk er det ikke første gang, Mazda sniger nogle RX-8’ere rundt på Nürburgring.

I 2017 dukkede den firedørs coupé også op ‘i det grønne helvede’ – dengang sagde Mazda heller ikke noget om hvorfor. På den anden side er det ikke mere end, at Mazda tog patent på noget nyt turboteknologi baseret på wankelmotoren.

Så der er håb endnu!

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler