Annonce:

Tesla vinder retssag – må forbyde ansattes tøj

Det er ikke ligegyldigt, hvad man har på kroppen. I hvert fald ikke hvis man arbejder for Tesla.

Besøg vores annoncør:

Tesla har ikke forbrudt sig mod nogle love ved at forbyde sine ansatte at bære t-shirts til støtte for deres kolleger, der er medlemmer af fagforeningen United Auto Workers.

Reglen indførte Teslas ledelse tilbage i 2017. Og nu har en amerikansk domstol afgjort, at den ikke strider mod nogle af landets love.

Det skriver Yahoo Finance.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Dermed omstøder den føderale domstole en afgørelse fra den amerikanske arbejdsret, som ellers forbød Tesla at forbyde tøj påtrykt bestemte budskaber. Eksempelvis støtte til en fagforening.

LÆS OGSÅ. Berømt fælgfirma konkurs – flere købere har meldt sig

Teslas tøjpolitik har siden 2017 forbudt de ansatte i USA at bære andre t-shirts end en sort med Tesla-logo. Selv siger Tesla, at forbudet var nødvendigt at indføre, fordi mærket vil sikre, at ingen biler bliver beskadiget på samlebåndet.

United Auto Workers har, efter fagforeningen fik flere større bilmærker til at hoste op mod vilde lønstigninger, sagt, at man nu går efter Tesla og Toyotas tilstedeværelse i USA.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

De to mærker er kendt for at ansatte folk som ikke er medlem af en fagforening. Præsident Joe Biden har åbent erklæring sin støtte til fagforeningens kamp mod bilfabrikkerne i USA.

En kamp der ikke er uden konsekvenser. Eksempelvis har verdens fjerdestørste bilproducent i denne uge tilbudt 6.400 kontoransatte frivillige fratrædelser.

Tilbuddet er en direkte konsekvens af aftalen med United Auto Workers og de stigende omkostninger til elbiler, lyder det. Læs mere her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Teslas forhold til fagforeninger er tilmed nået helt til vores bredegrader. I Sverige er blokeres Teslas elbiler i flere havne. Og fagforeningen bag blokaden har truet med en totalblokade i landet, hvis ikke Tesla bøjer sig. Læs den historie her.

 

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler