Reklame:

Tesla vinder retssag – må forbyde ansattes tøj

Det er ikke ligegyldigt, hvad man har på kroppen. I hvert fald ikke hvis man arbejder for Tesla.

Tesla har ikke forbrudt sig mod nogle love ved at forbyde sine ansatte at bære t-shirts til støtte for deres kolleger, der er medlemmer af fagforeningen United Auto Workers.

Reglen indførte Teslas ledelse tilbage i 2017. Og nu har en amerikansk domstol afgjort, at den ikke strider mod nogle af landets love.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Yahoo Finance.

Dermed omstøder den føderale domstole en afgørelse fra den amerikanske arbejdsret, som ellers forbød Tesla at forbyde tøj påtrykt bestemte budskaber. Eksempelvis støtte til en fagforening.

LÆS OGSÅ. Berømt fælgfirma konkurs – flere købere har meldt sig

Teslas tøjpolitik har siden 2017 forbudt de ansatte i USA at bære andre t-shirts end en sort med Tesla-logo. Selv siger Tesla, at forbudet var nødvendigt at indføre, fordi mærket vil sikre, at ingen biler bliver beskadiget på samlebåndet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

United Auto Workers har, efter fagforeningen fik flere større bilmærker til at hoste op mod vilde lønstigninger, sagt, at man nu går efter Tesla og Toyotas tilstedeværelse i USA.

De to mærker er kendt for at ansatte folk som ikke er medlem af en fagforening. Præsident Joe Biden har åbent erklæring sin støtte til fagforeningens kamp mod bilfabrikkerne i USA.

En kamp der ikke er uden konsekvenser. Eksempelvis har verdens fjerdestørste bilproducent i denne uge tilbudt 6.400 kontoransatte frivillige fratrædelser.

Reklameblok:


Tilbuddet er en direkte konsekvens af aftalen med United Auto Workers og de stigende omkostninger til elbiler, lyder det. Læs mere her.

Teslas forhold til fagforeninger er tilmed nået helt til vores bredegrader. I Sverige er blokeres Teslas elbiler i flere havne. Og fagforeningen bag blokaden har truet med en totalblokade i landet, hvis ikke Tesla bøjer sig. Læs den historie her.

 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?