Annonce:

Tesla kan godt køre fra 0-100 km/t på ét sekund, siger Rimac

Rimac mener, det er muligt for Tesla at komme dertil, hvor den nye Roadster accelererer fra 0 til 100 km/t på mindre end ét sekund. Men…, siger grundlægger Mate Rimac.

Det er muligt, det er sandt, når Elon Musk på sit sociale medie “X” skriver, at den nye Tesla Roadster accelererer fra 0 til 100 km/t “på mindre end ét sekund”.

Det siger grundlægger af superbilsproducenten Rimac, Mate Rimac, nu. Det kroatiske bilmærke siger selv, at man via en simulator er kommet frem til lignende accelerationer.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men der er et altoverskyggende problem, skriver Mate Rimac på sin Facebook-profil. For ét er simulationer. Noget andet er virkeligheden.

LÆS OGSÅ: Fisker i kæmpe fyringsrunde – kan løbe tør for penge i år

I en computer kan man sagtens have op mod 30.000 newtonmeter i en bil, det Rimac mener, det vil kræve at accelerere så hurtigt. Men det er en helt anden sag på virkelighedens veje.

Desuden påpeger Rimac, at biler for at kunne køre med den slags hastigheder skal være ‘super lette’. Noget man ikke ligefrem kan sige om elbiler generelt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Selv Rimacs egen Nevera, der går fra 0 til 100 km/t på 1,81 sekunder, vejer godt til. Ja, faktisk har den en køreklar vægt på hele 2.300 kilo.

– Jetmotorer er vejen frem i den forbindelse. Men det er der også en masse ulemper forbundet med, lyder det fra Mate Rimac.

Mate Rimac blev i øvrigt chef for hele Bugatti tilbage i 2021. Og selvom han mest er kendt for at bygge elbiler, kæmpede kroaten for at Bugatti skulle bevare de vilde og voldsomme forbrændingsmotorer. Læs mere om det her.

Læs flere nyheder fra og om Tesla lige her!

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler