T-Roc R er her – en Golf R bare højere

VW føjer et ‘R’ til SUV-navnet T-Roc – det betyder 300 hk og firehjulstræk

Den blev præsenteret på Geneve Motor Show tidligere i år – og nu er den her, VW T-Roc R. Volkswagens første R-behandling af en SUV.

Kort sagt betyder det drivlinjen fra en Golf R – altså en to-liters turbobenzin-motor. Inklusiv firehjulstræk. Det hele – de 300 hestekræfter og 400 newtonmeter – er koblet til en syvtrins dobbeltkoblingsgearkasse. Eller blot DSG.

Reklameblok:Den cocktail sender T-Roc R fra 0 til 100 km/t på 4,8 sekunder, hvilket faktisk er 0,1 sekund hurtigere end VW sagde, da de præsenterede bilen i Schweiz.

Imens topfarten er elektronisk begrænset til 250 km/t, som tyskerne har for vane. Standardudstyr på T-Roc R inkluderer sportsundervogn,  18″fælge og lauch control.

19″ fælge og et R-Peformance-udstødningsystem er ekstraudstyr. Men det synes vi lige så godt, kommende T-Roc R-ejere kan krydse af, når de er i gang hos forhandleren.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

 

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk