Annonce:

Strengere straf til svenske bilister rammer også danskerne

Sveriges regering vil efter en kaotisk vinter med bilister, der har skøjtet rundt på vejene, øge bøden for at køre rundt på de forkerte dæk.

Sveriges infrastrukturminister Andreas Carlsson skruer nu bissen på over for landets bilister og alle andre, der kører rundt i Sverige.

Efter en vinter med kaos på vejene synes regeringen nemlig, at alt for mange bilister alt for længe kører rundt med de forkerte dæk på bilerne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det fortalte ministeren på et pressemøde for nylig.

Helt konkret ønsker Sveriges regering at forlænge perioden, hvor biler i Sverige skal have vinterdæk.

LÆS OGSÅ: Hyundai-ejer i chok over regning på 775.000 kroner

I dag kan man fra 15. april skifte til sommerdæk i Sverige, hvis ellers vejrforholdene tillader det. Perioden med vinterdæk skal dog forlænges med to uger, mener Andreas Carlsson.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Vi har givet Transportstyrelsen til opgave at undersøge pigdæk, udgangspunktet er at give bilisterne to uger mere tid til at skifte dæk. Vi vil ikke fremtvinge for tidlige ændringer,

– Vi vil gennemgå bøderne, som er relativt lave. Bøderne bliver mere mærkbare, hvis man kører på sommerdæk eller dårlige dæk, siger ministeren.

I dag koster det 1.000 svenske kroner svarende til 641 danske kroner at blive taget i en bil med sommerdæk på i vinterperioden.

Det er dog ikke kun svenskerne, der slår hårdere ned på bilisterne. Siden 2023 har det kostet nordmændene 10.000 kroner (6.400 danske kroner, red.) at blive taget med håndholdt telefon bag rattet.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Og hvis vi lige skal vende vinterdækkene en gang til, kostede den slags faktisk en dansker føreretten i vinter. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler