Annonce:

Staten vil straffe betjent der kørte 200 km/t for 4 år siden

En betjent, der for 4 år siden kørte 200 km/t med en anholdt person i bilen, skal frakendes kørekortet, mener anklagemyndigheden.

Der sad allerede én anholdt i bilen, da en politibetjent jagtede en anden bilist rundt på en landevej øst for Kalundborg.

Derfor skal betjenten frakendes retten til at køre bil. Det kom frem ved et retsmøde ved Retten i Holbæk, hvor betjenten sad på anklagebænken.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Ritzau.

Omvendt mener betjenten, at han skal frikendes totalt, da han nægter sig skyldig. Boosted har tidligere omtalt sagen. Læs mere om det her.

LÆS OGSÅ: Særlig fotovogn fælder 117 bilister på samme vej

Men i retten kom det også frem, at Statsadvokaten i København mener, at den tiltalte betjent hele 25 gange i løbet af bare 15 minutter brød loven.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Og det skal ifølge anklagemyndigheden tage den måde at køre bil på koste betjenten en bøde og en ubetinget frakendelse af kørekortet. Ifølge Ritzau har betjentens forsvar nægtet at udtale sig.

Bliver betjenten frikendt i sagen, vil det ikke være første gang, en betjent går fri, efter at have skabt problemer på de danske veje.

En betjent blev i januar frikendt af Byretten i Roskilde, efter at han tilbage i september kørte op mod 180 km/t og ramte en 76-årig kvinde i en Subaru. Kvinden døde efterfølgende, men en bil-inspektør kunne ikke se, at politiet havde gjort noget forkert på stedet.

Endnu tidligere – nemlig i 2005 – blev en betjent eksempelvis frikendt for spirituskørsel på Ærø i det fynske øhav, og i 2007 blev en betjent frikendt for at have skudt 20 gange mod en flugtbilist i Københavns nordvestkvarter.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

I den nye sag fremgår det ikke, om den tiltalte betjent mister jobbet, hvis staten ender med at tage kørekortet fra ham.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler