Annonce:

Staten smider 97 millioner kroner efter at få folk til at køre el-delebiler

En ny pulje på 97 millioner kroner er blevet lanceret af Vejdirektoratet for at fremme brugen af el-delebiler i Danmark.

Besøg vores annoncør:

Denne finansiering er en del af den samlede tilskudspulje på 105 millioner kroner fra Infrastrukturplan 2035, og pengene er planlagt til at blive uddelt over to år.

Tidligere initiativer, der fik støtte fra sidste års pulje, inkluderede en digital platform til booking af køretøjer i tyndt befolkede områder, oprettelsen af over 50 ladestandere specielt for el-delebiler i København, og støtte til små delebilsforeninger, som ønsker at tilbyde bæredygtige alternativer til privat bilejerskab uden for de større byer.

Denne nye pulje er åben for ansøgninger fra mandag den 1. juli kl. 10.00. Vejdirektoratet opfordrer projekter fra hele landet til at søge, da de håber på en bred geografisk spredning af de tilskud, der vil blive tildelt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

LÆS OGSÅ: Vil alligevel ikke forbyde benzinbiler i 2035

“Vi håber på ansøgninger fra projekter spredt over hele landet, så flest muligt kan få glæde af at kunne bruge en el-delebil. Hvis man i et lokalsamfund støtter op om en el-delebilsordning, så kan nogle familier måske undgå at købe anden eller tredje bil. Og for familier, der ikke bruger ekstrabilen så ofte, kan det faktisk være en økonomisk fordel, samtidig med at man gør noget godt for klimaet,” siger Mette Fynbo, afdelingsleder i Vejdirektoratet.

Projekter, der ønsker at modtage tilskud, skal have et væsentligt potentiale og være alment tilgængelige.

Midlerne kan anvendes til at etablere parkeringspladser med ladestandere for el-delebiler, pilotprojekter, lokale markedsundersøgelser, samt udvikling af nye tiltag og platforme.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Ansøgninger er åbne for alle typer virksomheder og foreninger, samt partnerskaber mellem disse.

For mere information om ansøgningsprocessen, samt links til ansøgningsvejledning og andre relevante dokumenter, kan interesserede parter besøge Vejdirektoratets hjemmeside.

Læs mere og ansøg om penge lige her!

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Bemærk: Artiklen er baseret på en pressemeddelelse. Har du kommentarer til indholdet, bedes du kontakte den pågældende afsender.

Pressemeddelelse
Pressemeddelelse
Nyheder direkte fra bilimportører, producenter, racerteams eller andre aktører i bilbranchen.
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler