Annonce:

Nu udskydes regler, der rammer alle biler i Danmark

Reglerne i de danske synshaller skal strammes. Men det kan ikke lade sig gøre inden deadline 1. april, siger Færdselsstyrelsen.

Egentlig skulle alle danske synsmænd fra 1. april i år have haft et bijob som fotografer. Fra den dato skulle det nemlig have været et krav med fotodokumentation af samtlige syn i Danmark.

Det hele skyldes en politisk aftale fra sidste år. En aftale som kom på benene, fordi et flertal på Christiansborg ville gøre de såkaldte ‘sms-syn’, hvor biler mod høje gebyrer blev godkendt af synsmænd uden at være i synshallerne, til livs.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men det bliver nu ikke til noget. I hvert fald ikke til den fastsatte deadline 1. april 2024. Det skriver Færdselsstyrelsen i en pressemeddelelse.

I stedet hedder det sig nu, at styrelsen på grund af bekymringer fra branchen udskyder beslutningen, der blandt andet gør fotodokumentation af bilsyn til et ufravigeligt krav.

LÆS OGSÅ: Haas-kører benægter kontraktforlængelse

Helt konkret udskydes kravene til bilsyn i Danmark, fordi der er problemer med implementeringen af en ny såkaldt ‘syns-app’, som synsmændene skal gøre brug af.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

At de nye regler bliver udsat betyder også, at de strammere straf- og sanktionsmuligheder mod synsvirksomhederne lægges på is.

Færdselsstyrelsen forventer, at de nye krav til bilsyn i Danmark vil træde i kraft inden udgangen af 2024. Men det er altså ikke en garanti.

De nye regler på synsområdet er dog kun nogle af de stramninger, der i år lægges ned over danske bilister. Læs mere om resten her.


Annonce:

Læs mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Læs mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler