Annonce:

Søndag blev 57.000 biler forbudt – politikere slås om at indføre flere miljøzoner

57.000 ældre dieselbiler blev søndag i sidste uge forbudt i fem danske byer. Uden om dem tøver flere politikere dog med at indføre miljøzoner.

57.000 ældre dieselbiler kører rundt på de danske veje uden et partikelfilter. Det har siden i søndags betydet, at de biler ikke må befinde sig i København, Aarhus, Odense, Aalborg og på Frederiksberg.

Men er de øvrige byer i Danmark overhovedet store nok til, at miljøzoner er relevant? Det er et spørgsmål der nu får politikerne i Næstved til at tøve med et lignende tiltag.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I hvert fald er der i byrådet stor uenighed om indførslen af miljøzoner. Over for TV2 Øst afviser Venstre i Næstved eksempelvis at indføre miljøzoner.

Det skriver TV2 Øst.

LÆS OGSÅ: Nyt forbud rammer bilister: 599 har allerede fået store bøder

Omvendt synes Enhedslisten, at miljøzoner er en god idé. Også i Næsteved. Partiets byrådsmedlem Tommy Lindegaard kalder miljøzoner ‘en nødvendighed der skal indføres i en fart’.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

I byer, hvor der allerede er miljøzoner, mærker visse bilister allerede nu, at de er uønskede elementer. Eksempelvis fortæller Andreas R., der bor i Aalborg, til DR, at hans Kia Cee’d er ramt usædvanligt hårdt af de nye strengere krav. Læs mere om det her.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler