Reklame:

Andreas er chokeret – kan ikke undgå bøde på 1.500 kr. i sin Kia

57.000 bilister blev i søndags forbudt at køre rundt i de 5 danske miljøzoner. For nogle af disse bilister kan end ikke et partikelfilter hjælp.

Søndag 1. oktober 2023 blev 57.000 dieselbiler med ét slag forbudt i miljøzonerne i København, Aarhus, Odense, Aalborg og på Frederiksberg.

Dieselbilerne er så gamle, at de ikke er udstyret med partikelfilter fra fabrikken. Og et partikelfilter har været lovkrav siden netop i søndags.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Nogle af bilerne kan køre videre ind i miljøzonerne, lige så snart de er udstyret med et partikelfilter. Det er bare ikke alle bilister, der har den mulighed.

Til visse dieselbiler er der aldrig udviklet partikelfiltre. En af dem, det nu går ud over, er Andreas Ravnsbæk fra Aalborg. Det skriver DR.

LÆS OGSÅ: Nyt forbud rammer bilister: 599 har allerede fået store bøder

Han ejer en dieseldrevet Kia Cee’d. En bil der ikke findes partikelfilter til. Det betyder, at han nu ikke må køre rundt på alle veje i den by, hvor han bor.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Han må heller ikke besøge de andre storbyer eller Frederiksberg. I hvert fald ikke i Kia’en.

– Jeg har været til utallige mekanikere, og der er ingen, der rigtig forstår eller ved, hvilket filter, de må montere, siger Andreas Ravnsbæk.

– Det var først, da jeg faldt over en Facebook-gruppe om emnet, at jeg opdagede, at der slet ikke findes et partikelfilter til min bil, siger han til DR.

Reklameblok:


Fordi Andreas Ravnsbæk har adresse midt i miljøzonen, har han foreløbig fået dispensation fra de nye strengere krav i ét år. Men de øvrige miljøzoner går han ikke fri. Af samme grund overvejer han, om Kia’en skal sælges.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?