Skolelever skaber vildeste Skoda pickup

På Skodas erhvervsskole i Tjekkiet er det en del af uddannelsen at bygge specialbiler – som denne Mountiaq

Du finder næppe sejere Skoda. Ja, vi skrev ‘sej Skoda’. For det er lige, hvad Mountiaq er. Udtænkt af et hold elever på Skodas helt egen erhvervsskole er bilen egentlig en Kodiaq. Men SUV-linjerne er klippet i stykker for at få et råt pickup-udtryk.

Bagdøre-og sæder er ofret til gengæld for et lad i to niveauer og en anden form for rummelighed, end vi normalt ser fra det tjekkiske VAG-mærke.

Reklameblok:LÆS OGSÅ: VW-praktikanter bygger ond Golf med 400 hk

Skoda-eleverne har brugt otte måneder og 2.000 arbejdestimer på bilen. Med sin snorkel, massive frihøjde og trækspillet i snuden ligner Mountiaq da også noget, der vil blæse på, om der er en asfalteret vej eller ej.

Sporvidden er forøget med tre tommer, hvilket får de 17″ fælge til at se skræmmende små ud. I kabinen har de heldige elever udstyret Mountiaq med fede sportsæder i læder og lakeret alle plastikdetaljer i bilens udvendige farve, Sunset Orange.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

Fed vogn det er en skab, der ikke producere mere end denne éne af.


Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk