Annonce:

Skete 1. juli – nu rammer trist nyt bilisterne

Meldingen, der kom natten til søndag i sidste uge, kan være skidt nyt for danske bilister.

De havde sådan set allerede varslet det. Og natten til søndag gjorde de olieproducerende lande i sammenslutningen OPEC+ så noget ved det.

Olieproduktionen i nu en lille uges tid nemlig været skruet markant ned. Og i Saudi-Arabien, der er et af Mellemøstens absolut største olie-lande, lægger man ikke skjul på, hvorfor der nu skrues ned for hanerne med det flydende ‘guld’.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Prisen på olie er ganske enkelt for lav, synes OPEC-landene. Forsøget på at presse olieprisen op vil være et af de meste agresisve i årvis.

Der skæres nemlig én million tønder råolie fra handlen på verdensmarkedet hver dag i hele juli måned.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Her sætter borger falske fotofælder op – “Derfor jeg gør det”

Konkret betyder det, at hvor der i maj kom 10 millioner tønder olie fra OPEC-landene, er der nu kun ni millioner tønder hver dag.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Men det er ikke alt. OPEC-landene har nemlig besluttet at forlænge en i forvejen planlagt reduktion i olieproduktionen helt ind i 2024.

Stadig billigere end sidste
Det er – skriver TV2 blandt flere medier – længere end ventet. OPEC-landene har da også modtaget kritik for beslutningen.

Faktisk er landene i sammenslutningen siden Ruslands invasion af Ukraine – der afskar russerne fra at sælge olie til Vesten – lige siden blevet beskyldt for at manipulere med olieprisen. Holde den kunstigt høj med andre ord.

Lige nu koster en liter benzin omkring 14 kr. Mens en liter diesel ligger og svinger lige omkring de 12 kr. Det er noget billigere end for et år siden, hvor de samme liter ville have kostet 20 kr. hver.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler