Annonce:

Siger nej tak til elbiler: Nu foreslås dansk løsning

Englands politikere har afsat milliarder af pund til at få salget af elbiler i gang. Alligevel er det gået i stå. Nu foreslås dansk løsning.

Kan elbiler klare sig uden statsstøtte? Muligvis ikke.

I hvert fald er udviklingen i salget stoppet op. Af de 1,9 millioner nye biler, englænderne købte sidste år, kører 16,5 procent af dem på strøm.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Og det står ikke mål med forventningerne. Faktisk er antallet af nye elbiler gået en smule tilbage. I 2022 kørte 16,6 procent af alle nye biler på strøm.

Det skriver The Guardian.

LÆS OGSÅ: Haas vil skrive kontrakt med ny racerkører

Nu foreslår interesseorganisationen Society of Motor Manufacurers and Traders (SMMT), at Englands regering halvere afgiften på nye elbiler de næste tre år.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Noget der ifølge organisationen vil skære op mod 4.000 pund svarende til 34.600 kroner af prisen på nue elbiler. Samlet set vil briterne kunne spare 7,7 milliarder pund med den ‘rabat’.

SMMT siger, at det vil betyde, at briterne køber 250.000 nye elbiler frem mod 2026. Afgiftslettelsen ligner den, vi allerede har i Danmark.

Herhjemme blev et flertal på Christiansborg kort før nytår enige om at holde planlagte afgiftsstigninger på elbiler i ro. Det betyder, at der fortsat ikke er afgift på elbiler under 450.000 kroner.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Det er dog ikke sikkert, at englændernes regering vil være med til afgiftslettelser. Sidste år i september sagde premiereminister Rishi Sunak da også, at man udskyder et planlagt forbud mod nye fossilbiler. Læs mere om det her.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler