Annonce:

Seneste tal: Nye biler udleder stadig mindre C02

Det går kun én vej med CO2-udledningen fra nye biler. I hvert fald på papiret, konkluderer ny europæisk undersøgelse.

Besøg vores annoncør:

CO2-udledningen fra bilindustriens produkter, nemlig de nye biler, fortsætter med at falde. Senest er udledningen faldet med 1,4 procent i 2023, når man sammenligner med 2022-niveauet.

Det viser nye tal fra Det Europæiske Miljøagentur.

En af forklaringerne på de faldende CO2-niveauer finder vi i antallet af el- og hybridbiler. Næsten 25 procent af alle nye biler i Europa kører nemlig helt eller delvist på strøm.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det er selvom Europas mest solgte bil faktisk stadigvæk er meget langt fra at have noget med strøm at gøre overhovedet. Læs mere om det her.

LÆS OGSÅ: Daniel Ricciardos sviner går viralt: “Han kan spise lort”

Det virkelige CO2-niveau fra nye biler kan dog se helt anderledes ud. Særligt fordi hybridbilerne får ‘tæsk’. Noget der dog også skyldes ejernes måde at køre dem på. Mange glemmer nemlig at oplade bilerne.

På den måde forsvinder fordelen ved bilen, hvis motor nu bare skal trække de ekstra kilo fra en elmotor og batteripakke som ikke er i brug.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Så sent som i februar 2023 konkluderede en tysk undersøgelse da også, at hybridbilerne udleder mere CO2, end de officielt slipper afsted med.

– Plugin-hybrider er falske elbiler, som er bygget til laboratorietests og skattefordele, ikke ægte kørsel.

– Vores tests viser, at selv i optimale forhold med fuldt batteri udleder bilerne langt mere end angivet. Regeringerne burde stoppe med at støtte disse biler med milliarder af skatteydernes penge, sagde bilemissionschef hos T&E Anna Krajinska i en pressemeddelelse dengang.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Noget andet, som det Europæiske Miljøagentur er kommet frem til, er, at nye biler har taget på i vægt. Den køreklare vægt er nu i snit 1.545 kilo for biler solgt i Europa. Det er en stigning på 1,3 procent på et år.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler