Annonce:

Regeringen: Chiptuning skal straffes hårdere

Med et nyt lovforslag lægger transportminister Ole Birk Olesen (LA) op til en stramning af bødetaksterne for chiptuning, det skriver Motormagsinet.dk

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Et lovforslag, der skal gøre det dyre at manipulere med lastbilers NOx-udledning, kommer også til at stramme grebet om chiptunede personbiler. I hvert fald hvis det står til transportminister Ole Birk Olesen (LA), der med et indgreb i lovbestemmelserne om ‘bilers forureningsbegrænsende udstyr’ vil straffe den ulovlige konstruktive ændring hårdere.

I morgen, fredag d.3 november, skal et forslag, LF 30 2017-1, om forhøjede bødetakster for snyd med lastbilers NOx-udledning første behandles i folketinget. Forslaget kommer efter den seneste tids ‘massive manipulation med lastbiler’, skriver motormagasinet.dk

REGERINGEN: DET SKAL GÆLDE ALLE BILER
Samtidig mener Ole Birk Olesen dog, at de skærpede bødestraffe bør omfatte alle typer af køretøjer. Herunder altså også personbiler med en totalvægt under 3.500 kilo. Vedtages forslaget, vil det betyde en bøde på 5.000 kroner til ejeren af køretøjet første gang en ulovlig chiptuning konstateres. Føreren vil få 2.500 kroner i bøde, hvis ikke vedkommende ejer bilen.

Herefter vil bøden stige fra gang til gang. Sjette gang skal det koste 17.500 kroner at blive stoppet i en bil, der har ekstra hestekræfter som følger af chiptuning.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Af teksten til lovforslaget fremgår det da også, at:

politiet ved kontroller rettet mod ulovlige konstruktive ændringer i april og maj 2017 fandt manipuleret forureningsbegrænsende udstyr i ca. hver fjerde af de i alt 41 kontrollerede biler.’

Biler over 3.500 kilo straffes med 15.000 kroner i bøde til vognmanden. Chaufføren straffes med det halve beløb. Ved et sjette tilfælde skal bøden lyde på 65.000 kroner.

SVÆR ULOVLIGHED AT OPDAGE
Chiptuning har aldrig været lovligt. Alligevel er det svært for politiet at udskrive en bøde for den ulovlige manøvre under bilens motorhjelm. Det skyldes ganske enkelt, at både ordensmagten og synshallerne har svært ved at påvise indgrebet, som foretages i bilens motorstyring.

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:

Lovforslaget nævner dog intet om, hvorvidt indsatsen overfor chiptuning vil blive skærpet. Ifølge motormagsinet.dk opruster politiet dog sin teknologi i indsatsen mod de ulovligt manipulerede lastbiler.

Vedtages forslaget, vil det ske med effekt fra den 1 januar 2018.

SÅDAN VIL BØDETAKSTERNE SE UD, HVIS LOVFORSLAGET VEDTAGES

Kilde: retsinformation.dk

 

Annonce:


 


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler