Annonce:

Regering har fået nok – sætter genfødt bilmærkes fabrik til salg

Hvis du altid har drømt om at eje en bilfabrik, er det måske nu, du skal slå til. Den walisiske regering sætter nemlig TVR’s fabrik til salg.

TVR blev kørt fri af bilkirkegården i 2013. Fire år senere lovede mærket så en ny bil – en nyfortolkning af TVR Griffith fra 1990.

Siden er den både blevet lovet som elbil og med gigantisk V8-motor, men ingen af delene er sket. Nu har regeringen i Wales, som i 2017 købte en nedlagt fabriksbygning for at tilbyde stedet eksklusivt til TVR som lejemål, tabt tålmodigheden med bilmærket.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Det skriver avisen South Wales Argus. Ligesom byrådet bekræfter nyheden.

Tilbage i 2017 lovede TVR, at de ville sende en ny Griffith på gaden med ‘mere end 500 hestekræfter’ fra en Ford-V8-motor.

LÆS OGSÅ: Dansk bilimportør politianmeldt for grov miljø-løgn

Men seks år efter afsløringen af konceptbilen er der stadig ikke bygget en eneste bil. Det er snart to år siden, TVR sagde, at man også ville bygge en elektrisk udgave. Men siden har der været meget stille.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Og nu risikerer bilmærket altså at miste eneretten til fabrikken. Efter et byrådsmøde i den walisiske kommune Blaenau Gwent ligger det fast, at TVR stadig kan bruge fabrikken.

Men bilmærkets lejemulighed er forsvundet. Så det skal være som rent køb, og bilmærket er ifølge walisiske medier bestemt ikke de eneste, der er interesseret i stedet.

Avisen skriver, at byrådet i løbet af det seneste halve års tid har fået ‘adskillige’ forespørgsler på den tidligere krydsfinerfabrik.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Det forlød allerede i 2020, at TVR manglede – og måske stadig mangler – en kapitalindsprøjtning på 25 millioner britiske pund, svarende til 215 millioner danske kroner, for overhovedet at få bilproduktionen slået i gang.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler