Reklame:

Red Bull-chef får officiel advarsel for afskygelig opførsel

Den internationale motorsport-organisation FIA, hvis regelsæt Formel 1 køres efter, har givet Red Bulls Helmut Marko en officiel advarsel for racisme. 

Den internationale motorsportorganisation FIA har givet Red Bulls mangeårige rådgiver Helmut Marko en officiel advarsel, fordi den 80-årige østriger flere gange har udtalt sig racistisk om Sergio Perez.

– Vi kan bekræfte, at Helmut Marko har modtaget en skriftlig advarsel og blevet mindet om sit ansvar som offentlig person i motorsport, der skal ske i overensstemmelse med FIA’s etiske kodeks, siger en talsperson fra FIA til Sky Sports.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Helmut Marko har, allerede inden han fik advarslen, givet Perez en offentligt undskyldning for de racistiske kommentarer.

Den 80-årige Marko mener, at hans kommentarer om racerkøreren er blevet opfattet forkert. Ligesom han hævder at have ‘et god forhold til mexcikaneren’.

LÆS OGSÅ: Henrik købte Nicklas Bendtners konfiskerede Porsche – “Den skal have en seriøs klargøring”

Helmut Marko får advarslen, fordi han under et interview skød skylden for Perez’ manglende præstationer i forhold til holdkammeraten Max Verstappen på mexicanerens etnicitet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

I samme interview vikler Marko sig ud i en forklaring, om at mexicanere, som Red Bull-chefen i øvrigt tror kommer fra Sydamerika, har ‘en anden mentalitet’ i forhold til tyskere og hollændere. Læs mere om det her.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?