Annonce:

Red Bull-chef får officiel advarsel for afskygelig opførsel

Den internationale motorsport-organisation FIA, hvis regelsæt Formel 1 køres efter, har givet Red Bulls Helmut Marko en officiel advarsel for racisme. 

Besøg vores annoncør:

Den internationale motorsportorganisation FIA har givet Red Bulls mangeårige rådgiver Helmut Marko en officiel advarsel, fordi den 80-årige østriger flere gange har udtalt sig racistisk om Sergio Perez.

– Vi kan bekræfte, at Helmut Marko har modtaget en skriftlig advarsel og blevet mindet om sit ansvar som offentlig person i motorsport, der skal ske i overensstemmelse med FIA’s etiske kodeks, siger en talsperson fra FIA til Sky Sports.

Helmut Marko har, allerede inden han fik advarslen, givet Perez en offentligt undskyldning for de racistiske kommentarer.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Den 80-årige Marko mener, at hans kommentarer om racerkøreren er blevet opfattet forkert. Ligesom han hævder at have ‘et god forhold til mexcikaneren’.

LÆS OGSÅ: Henrik købte Nicklas Bendtners konfiskerede Porsche – “Den skal have en seriøs klargøring”

Helmut Marko får advarslen, fordi han under et interview skød skylden for Perez’ manglende præstationer i forhold til holdkammeraten Max Verstappen på mexicanerens etnicitet.

I samme interview vikler Marko sig ud i en forklaring, om at mexicanere, som Red Bull-chefen i øvrigt tror kommer fra Sydamerika, har ‘en anden mentalitet’ i forhold til tyskere og hollændere. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler