Prins Charles: Min Aston Martin kører på ost og vin

Hvordan redder man klimaet? Gør som Englands kommende konge og kør Aston Martin på overskydende vinsjatter og ostevalle. 
Billedet her er ikke af Prins Charles' bil men én mangen til.

Hvordan redder man klimaet? Gør som Englands kommende konge og kør Aston Martin på overskydende vinsjatter og ostevalle. 

I disse dage oplever briterne en alvorlig mangel på brændstof. Det skyldes dog ikke, at der rent faktisk mangler diesel og benzin. Brændstof er der rigeligt af. Nej, det er lastbilchaufførerne, som skal bringe brændstoffet ud i landet, det kniber med.

Der er simpelthen ikke nok chauffør. Regeringen har forsøgte at løse problemet ved at bede hæren om hjælp.

LÆS OGSÅ: Legendarisk Aston Martin fundet – stod forladt i skov i 45 år

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Men én, som i hvert fald ikke mangler benzin, er landets kommende konge. Prins Charles’ Aston Martin DB6 fra 1968 kører nemlig på en blanding af overskydende hvidvin og valle – et biprodukt fra osteproduktion.

Det har prinsen selv fortalt i et nyligt interview med BBC. Helt så seriøst skal prinsens udtalelse dog ikke tages. For ifølge Daily Mail er sandheden en anden. Bilen, som Charles har haft i 51 år, kører ikke på ost og vin men på E85-benzin.

Altså 85 procent bioetanol og 15 procent blyfri benzin.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det er ingen hemmelighed, at prinsen af ​​Wales vil gøre meget for – som han siger – ‘at redde klimaet’. Og det gør han bedst ved forsat at køre rundt i sin DB6. Altså forudsat at bilen kører på det, han ikke får spist eller drukket.

Kører på det, han ikke får drukket
Såsom ost og vin. Det at få en Aston Martin DB6 til at køre på ‘restaffald’ er ingen nem proces, og det tager i hvert fald en god del timer. Men vi gætter på, at prinsen har folk til den slags.

Det er godt at se nogen tage initiativ, når det kommer til at gøre verden til et bedre sted at være. Især hvis de – som prinsen – kører på ost og vin.

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk