Legendarisk Aston fundet i en skov efter… 45 år

imageshandler

BILENS SIDSTE EJER OPGAV OG LOD DEN RÅDNE OP

Produceret mellem 1958 og 1963 er Aston Martin DB4 en af de mest legendariske sportsvogne nogensinde. Modellen var den første i verden, der kunne ramme 160 km/t på mindre end 30 sekunder.

Det var, det nærmeste man kom raketfart i en gadebil i slut-halvtredserne. Nu er en af de blot 1.204 producerede biler dukket op i USA, om end det er i en noget sørgelige forfatning.

Bilen startede, som alle andre DB4’ere, sit liv i England. Lige denne endte dog med at blive eksporteret til USA, hvor den blev købt af en stemme-skuespiller i Los Angeles. Et år efter stod den 3,6 liters, 240 hestes stærke rækkesekser dog af. Motoren blev skiftet, det samme gjorde ejerforholdet.

MOTORHAVAI OG NY EJER
Den nye ejer fik malet bilen grøn. Her efter er den på et tidspunkt i de tidlige 70’ere blevet kørt fra Colorado til Massachusetts, hvor den blev parkeret ude foran ejerens hjem og desværre overladt til sin egen skæbne. I al slags vind og vejr har den stået det samme sted lige siden. Lige indtil nogle ‘genopdagede den’.

Forude venter forhåbentlig et større restaureringsarbejde, der kan få bilen tilbage i perfekt stand. Som den står nu det tilmed stærkt tvivlsomt, om bilen overhovedet kan starte, køre og styre at dømme ud fra det massive rustangreb, der er i gang med at æde karossen.

Lige nu står bilen heldigvis opbevaret et mere passende sted. Alt imens den venter på at blive bortauktioneret til højeste hammerslag ved en auktion i Arizona d. 18 januar.

Bilen vurderes at gå for en pris mellem 375.000 og 475.000 dollar – en god slat, skulle man mene, men det er stadig noget nær en ren foræring i forhold til de 1.9 millioner dollar, et perfekt eksemplar kan indbringe. Vil du køre stadsmæssigt lækkert på en anden måde, er det måske værd at overveje en tur i et luksustog som det her?

SE HVOR MEGET TIDENS TAND HAR FORTÆRRET AF DEN LEGENDARISKE ASTON HERUNDER

imageshandler-1


Reklame: