Annonce:

Præsident sviner Kevin Magnussens Formel 1-hold til

FIA-præsident Mohammed Ben Sulayem råder nu Andretti-Cadillac til at købe sig et Formel 1-hold, fordi der ikke er rigtige ‘amerikanere’ i sporten.

Formel 1 har allerede et amerikansk hold. Nemlig Kevin Magnussens arbejdsgiver Haas F1.

Men helt sådan ser den internationale motorsportsorganisations præsident Mohammed Ben Sulayem ikke på virkeligheden. Det fortæller han i et interview til Reuters.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

– Jeg er ikke i tvivl om, at FOM (Formula One Management) og Liberty Media (der sidder på de kommercielle rettigheder til sporten, red.), gerne vil se flere hold, så længe de er bilproducenter.

Alligevel er der en uenighed blandt FIA og FOM. Førstnævnte godkendte nemlig Andretti-Cadillacs Formel 1-ansøgning allerede sidste år. Men så langt vil FOM ikke være med.

LÆS OGSÅ: Jan vil have 500.000 kr. i fartbøde – “Jeg er ligeglad”

Der er dog en mulighed for, at Andretti med Cadillacs støtte kan søge om startplacering på gridden igen forud for 2028-sæsonen. Og her er der ifølge Ben Sulayem en oplagt mulighed. Nemlig at Cadillac køber sig til magten i et andet hold.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

FIA-præsidenten så da også gerne, at der kom ‘nogle rigtige amerikanere’ ind i Formel 1, som han forklarer det over for Reuters.

– Uden at nævne navne findes der hold, der kæmper. Kæmper med præstationerne og endda kæmper med at kunne administrere det hele.

– Det drejer sig om at have det rigtige hold, og ikke miste en chance eller muligheden for at nogen som General Motors tager en motor med ind i Formel 1.

– Forestil dig effekten af det. Vi har tre løb i Amerika. Vi har en kæmpe fanbase. Men vi har ikke et ægte amerikansk Formel 1-hold.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

– Jeg er glad for at have Ford med. Men prøv at forestille dig at have GM med og have amerikanske kørere, siger Ben Sulayem.

Med mindre det er en forglemmelse siger FIA-præsidenten dermed, at Logan Sargeant, der både er født og opvokset i USA, ikke er ægte amerikaner.

Omvendt er FIA-præsidenten selv under anklage for at ville blande sig i alt for meget af Formel 1. Blandt andet undersøges han lige nu for at have forsøgt at slette en straf, som Aston Martins Fernando Alonso fik under Saudi-Arabiens grandprix i 2023.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler