Polo med 570 hk skal forsvare Petter Solbergs WRX-titel

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Volkswagen stiller op i World Rallycross Championship med en 570 hestes Polo

Det er en Volkswagen. Det er sådan set også en Polo. Du kan bare ikke købe Polo R Supercar hos dine lokale Volkswagen-pusher. Den 570 hestes bil er nemlig tyskernes våben i dette års World Rallycross-mestreskab, WRX.

Rallylegende Petter Solbergs nye firmavogn, Polo R, er baseret på sidste års WRC-rallybil, der udover et facelift også har fået forbedret sin køling og aerodynamik. Sidstnævnte er blandt andet hentet ved at gøre brug af den gigantiske hækvinge i kulfiber, som sad på WRC-bilen. En sport som Volkswagen forlod ved udgangen af 2017-sæsonen.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

LÆS OGSÅ: UHYGGELIGT HURTIG HILLCLIMB-LANCIA HAR 600 HESTEKRÆFTER

Hækvingen er dog ikke det eneste, Polo R henter fra det skrottede WRC-projekt. Også den sekstrins sekventielle gearkasse er fuldt med over i den nye bil. Det samme gælder for undervognsopsætningen.

Imens er den to liters turbomotor doneret fra Beetle Supercross-bilen. Den iltre sag skubber vanvittige 570 hestekræfter ud i et permanent firehjulstræk. Det hjælper Polo R med at spurte hurtigere fra 0 til 100 kilometer timen end en Formel 1’er. Bare 1.9 sekunder og det er overstået.

Reklameblok:

Tophastigheden ligger dog kun lige omkring de 210 kilometer i timen. Men taget en rallycross-banes layout i betragtning er det mere end rigeligt til at komme hurtigt nok rundt.

Årets første World Rallycross-løb køres i weekenden d. 14-15 april i Barcelona, Spanien.

 

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!