Annonce:

Polo med 570 hk skal forsvare Petter Solbergs WRX-titel

Volkswagen stiller op i World Rallycross Championship med en 570 hestes Polo

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det er en Volkswagen. Det er sådan set også en Polo. Du kan bare ikke købe Polo R Supercar hos dine lokale Volkswagen-pusher. Den 570 hestes bil er nemlig tyskernes våben i dette års World Rallycross-mestreskab, WRX.

Rallylegende Petter Solbergs nye firmavogn, Polo R, er baseret på sidste års WRC-rallybil, der udover et facelift også har fået forbedret sin køling og aerodynamik. Sidstnævnte er blandt andet hentet ved at gøre brug af den gigantiske hækvinge i kulfiber, som sad på WRC-bilen. En sport som Volkswagen forlod ved udgangen af 2017-sæsonen.

LÆS OGSÅ: UHYGGELIGT HURTIG HILLCLIMB-LANCIA HAR 600 HESTEKRÆFTER

Hækvingen er dog ikke det eneste, Polo R henter fra det skrottede WRC-projekt. Også den sekstrins sekventielle gearkasse er fuldt med over i den nye bil. Det samme gælder for undervognsopsætningen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Imens er den to liters turbomotor doneret fra Beetle Supercross-bilen. Den iltre sag skubber vanvittige 570 hestekræfter ud i et permanent firehjulstræk. Det hjælper Polo R med at spurte hurtigere fra 0 til 100 kilometer timen end en Formel 1’er. Bare 1.9 sekunder og det er overstået.

Tophastigheden ligger dog kun lige omkring de 210 kilometer i timen. Men taget en rallycross-banes layout i betragtning er det mere end rigeligt til at komme hurtigt nok rundt.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Årets første World Rallycross-løb køres i weekenden d. 14-15 april i Barcelona, Spanien.

 

 


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler