Annonce:

Politiet skal undersøge erstatning til adskillige bilister

Et væltet vejskilt har ifølge politiet punkteret mellem 20 og 25 biler på Østjyske Motorvej. Nu skal ansvar placeres.

Ingen bilister kom til skade. Men der venter regninger på stribevis af nye dæk, efter et vejskilt på Østjyske Motorvej omkring afkørsel 57 ved Horsens i nordgående retning væltede.

Det skriver TV2.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Ifølge Sydøstjyllands Politi var der tale om et skilt, der lå med skruerne opad. Og det er altså gået ud over de mange biler.

Det hele kan muligvis være Vejdirektoratets skyld. Det skal politiet dog først til at vurdere nu, hvor skiltet er fjernet, og der er ryddet op på stedet.

LÆS OGSÅ: Bilmærke fyrer chef og lukker næsten ned i Danmark

– Der er ingen meldinger om tilskadekomne. Intet tyder på, at der er tale om en bevidst handling, siger Halfdan Kramer, der er vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, til TV2.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Selv hvis det viser sig, at Vejdirektoratet ikke kan stilles til ansvar for de punkterede dæk på Østjyske Motorvej, slipper myndighederne ikke for erstatningsansvar i andre sager.

Det erkendte afdelingsleder i Vejdirektoratet, Maria Sande, i en mail til Boosted-redaktionen, da en helt ny type fartbump kom til landet i 2022.

– Skulle det mod forventning alligevel ske et uheld, hvor det kan påvises, at en skade på et køretøj er forårsaget af fejl på et Actibump og ikke på grund af andre forhold, så vil der kunne rejses erstatningskrav til Vejdirektoratet, lyder det fra afdelingslederen. Læs mere om det her.

Erstatning kan også komme på tale hos politiet, efter at Rigspolitiet igen er blevet banket på plads og bedt om at stoppe en ulovlig praksis blandt landets politikredse, der har gået efter muligvis ulovligt ændrede biler.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Til Boosted fortæller advokat Johanne Berner dog, at politiet kan slippe afsted med en meget lille erstatning til bilisterne.

Det var hende, der sammen med Dansk Bilbrancheråd vandt over politiets praksis i Vestre Landsret. Men det betyder ikke, at de ramte bilister hver især har formuer at se frem til. Læs mere om det her.

Læs mere om forholdene på de danske veje lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler