Annonce:

Politiet sigtede et rekordlavt antal bilister til DHB

Standarden var generelt høj blandt gæsterne i de biler, som Syd- og Sønderjyllands Politi kontrollerede i forbindelse med Danmark Hurtigste Bil.

Syd- og Sønderjyllands Politis færdselsafdeling gennemførte torsdag og fredag en kontrol af i alt 250-300 biler på vej til Danmarks Hurtigste Bil (DHB) på Padborg Park. Kontrollen blev udført i samarbejde med Motorstyrelsen.

Politiets indsats viste, at standarden generelt var meget høj i år, hvilket betød, at de fleste deltagere kunne fortsætte til bileventet uden anmærkninger. Sidste år blev cirka 500 biler kontrolleret, hvilket resulterede i 127 sigtelser. I år blev der kun registreret 29 sigtelser.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Politikommissær John Weber Pedersen udtrykte tilfredshed med årets kontrolresultater. Det skriver politikredsen i en pressemeddelelse.

– Vores kontroller forløb rigtig godt. Vi kunne heldigvis konstatere, at deltagerne generelt har rigtig godt styr på de køretøjer, de kommer til Padborg Park i. Både de biler, der trækker trailere med løbskøretøjer, og de campingvogne, de overnatter i, sagde han.

LÆS OGSÅ: Cyklister vil forbyde alle bilister at køre over 20 km/t

Af de 29 sigtelser var 27 færdselssager. Herunder fem biler, der blev indkaldt til syn. Færdselssagerne omfattede fejl og mangler ved køretøjer, manglende eller frakendt kørekort, for tæt kørsel, manglende sele, mobilsnak og en konstruktivt ændret knallert.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Derudover blev en nummerplade på en campingvogn inddraget på grund af fejl og mangler, blandt andet på bremserne, og en nummerplade blev inddraget på grund af en afgiftssag.

Færdselsafdelingen var også til stede med ATK-vogne og videobiler, som er specialudstyrede civile politibiler med videoudstyr. Denne indsats blev udført i et større område omkring Padborg. Resultaterne herfra var dog mindre tilfredsstillende. Ved ATK-vognene blev der registreret 557 fartoverskridelser:

– Kontrollerne viser, at der fortsat er for mange, der kører for stærkt. Fart dræber, så det er afgørende, at førerne sænker farten, udtalter John Weber Pedersen.

Flere fotovogne i området
Det er vigtigt at bemærke, at disse kontroller blev udført i et bredere område og derfor ikke nødvendigvis relaterer sig til DHB. De kan involvere bilister på vej til og fra området af andre årsager.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

ATK-vognenes registreringer fordelte sig således: Torsdag var der 163 sager, hvoraf 8 resulterede i klip.

Fredag var der 121 sager, hvoraf 7 resulterede i klip. Lørdag var der 140 sager, hvoraf 6 resulterede i klip og 1 betinget frakendelse af kørekortet. Søndag var der 133 sager, hvoraf 5 resulterede i klip.

Videoindsatsen registrerede følgende: Fredag var der 40 sager, og lørdag var der 48 sager. Videoindsatsen dækkede alle typer trafikforseelser, herunder høj hastighed og brug af mobiltelefon under kørsel.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler