Annonce:

Cyklister vil forbyde alle bilister at køre over 20 km/t

Hvis det står til det svenske cyklistforbund – Cykelfrämjandet – skal alle bilister forbydes at køre over 20 km/t i byerne.

Bilisterne er allerede et udskældt folkefærd. Både herhjemme og i udlandet ønsker flere bystyre at skrue ned for den tilladte hastighed.

Men nu ønsker det svenske cyklistforbund, Cykelfrämjandet, at forbyde alle landets bilister at køre over 20 km/t i samtlige svenske byer.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Sveriges Radio.

– Er det 20 km/t, kan man næsten lukke børn ud i det miljø. Så føler man sig tryg, siger forbundets formand Per Hasselberg til mediet.

LÆS OGSÅ: Haas indrømmer at være skyld i kæmpe Kevin Magnussen-fejl

Egentlig vil det svenske cyklistforbund også acceptere en hastighedsgrænse på 30 km/t, men man ser helst, at cyklisterne kan cykle hurtigere end bilerne kan køre. Og derfor skal hastigheden helst ned på 20 km/t.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Baggrunden for ønsket om den lavere hastighed er tal fra den svenske Transportstyrelsen. Myndighedens tal viser, at antallet af alvorligt tilskadekomne eller dræbte cyklister ikke er faldet på samme måde som antallet af alvorlige ulykker blandt bilister. I hvert fald ikke de seneste ti år.

Samtidig viser tal, at hver ottende person, der omkommer i trafikken, er cyklist. Alligevel vil EU have, at antallet af cykelture skal stige.

På den anden side har en rundspørge blandt danske bilister allerede afsløret, at cyklister er de farligste i trafikken. Læs mere om det her.

Og det er ikke kun i Danmark, at der bliver set skævt til cyklister på vejene. I England er dem på to hjul nu røget ind under en strafferamme der kan give op til 14 års fængsel. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler