Annonce:

Politiet advarer bilister mod bøde på 3.000 kroner

Påskedagene kan blive en rigtig dyr fornøjelse, især for bilejere, der ikke tænker sig om, lyder det advarende fra politiet.

Mange danskere med kørekort og en trailer bruger påskedagene på havearbejde. Men hvad de færreste tænker over, er at det kan koste mange tusinde kroner i bøde.

Det skriver Fyns Politi i et opslag på Facebook.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Reglen, som politikredsen henviser til, er den om overlæs på en trailer. Ser ordensmagten den slags, vanker der heftige bøder.

Ikke bare fordi den slags er farligt, økonomisk er der også flere tusinde gode grunde til at lade være… med at gøre med overlæs på traileren altså.

LÆS OGSÅ: Sådan snyder værksteder bilisterne, siger mekaniker

Udgangspunktet er, at det koster 75 kr. pr. procent, traileren er overlæsset med. Dog kan bøden aldrig blive mindre end 1.000 kroner, lyder advarslen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Men det kan blive værre endnu. Hvis du fylder 200 kilo mere i en trailer, der kun må veje 500 kilo, vanker der en bøde på 3.000 kroner, fordi der er tale om en overskridelse på 40 procent.

Overlæs handler, bemærker politiet, dog ikke kun om trailerens vægt. Det handler også om, hvor meget den enkelte bil er typegodkendt til at trække, og hvor meget vægt du ifølge kategorierne på dit kørekort må køre med. Og ikke mindst hvilken type af trailer.

Læs mere om politiets jagt på de danske bilister lige her!


Annonce:

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler