Annonce:

Plan om at genoplive legendarisk bilmærke droppes

Aston Martin skubber elbilen til side, fordi efterspørgslen er for lille. Samtidig droppes planer om at genoplive Lagonda som søstermærke.

Aston Martin Lagonda hedder ikke bare Aston Martin Lagonda, fordi det lyder godt. Der er en historisk forklaring på det hele.

Mærket, der blev grundlagt i 1906, har siden 1947 tilhørt Aston Martin. Men ikke siden december 2016 har der været bygget en bil med navnet. Selvom det egentlig var planen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men i forbindelse med offentliggørelsen af Aston Martins årsregnskab for 2023 fortalte bestyrelsesformand Lawrence Stroll ikke bare, at mærket forsinker udviklingen af en elbil.

Der bliver heller ikke nogen særlige Lagonda-modeller. Mærket, der har hovedsæde i den engelske by Gaydon, dropper ganske enkelt ideen.

LÆS OGSÅ: Toyota vil betale folk for at købe bil der er ubrugelig

Det genfødte Lagonda skulle ellers have været en rival til Volkswagens Bentley-brand. Aston Martin viste da også et par konceptbiler før corona-pandemien ramte i 2019. Men det bliver altså nu ikke til noget.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Den mest kendte Lagonda-model er nok Aston Martin Lagonda fra 1976. Den bemærkelsesværdige bil var et ordentlig brød fire døre, en længde på 5,28 meter og 5,3-liters V8-motor. Der blev dog kun bygget 675 biler i en periode på hele 14 mellem 1976 og 1990.

Noget andet, Aston Martin mere eller mindre skyder en hvid pind efter, er elbiler. Udviklingen af egentlige elbiler udskydes. Elektrificeringen holdes dog ikke helt ude af modelprogrammet.

Senere på året forventes Aston Martin at sende den nye superbil Valhalla på gaden. En bil der får en hybriddrevet V8-motor fra AMG.

Læs flere nyheder fra og om Aston Martin lige her!

Læs mere efter annoncerne:

BETALER DU FOR MEGET I BILFORSIKRING?

Det er dumt at betale for meget! Indtast din nummerplade herunder og se tilbud:


Læs mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler