Reklame:

Peugeot pakker ny elbil ind i retrolinjer og 462 hk

Med e-Legend Concept kigger Peugeot ind i fremtiden med fortidens linjer

Når Paris Motor Show slår dørene op til oktober, bliver det med retrostemning på Peugeots stand. I hvert fald i elbilshjørnet, hvor e-Legned Concept skal stå.

Coupéen, der er på størrelse med en Nissan GT-R, har et designsprog der minder om 504’eren fra slut-60’erne, men teknik der er hypermoderne. Alene i de elektriske motorer og hæren af batterier er der 462 hestekræfter og 600 newtonmeter at hente.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


LÆS OGSÅ: 17-årig tager køreprøven i en Bugatti Chiron

Det sender den futuristiske franskmand fra 0-100 kilometer i timen på under fire sekunder. Tophastigheden er dog begrænset til 260 kilometer i timen. Alligevel lover Peugeots 600 kilometers rækkevidde på en enkelt opladning. Allerede efter 25 minutter i stikkontakten skulle der dog være nok saft til en tur på 500 kilometer.

LEGNED MODE
Og gider man ikke selv køre så langt, kan det overlades til e-Legned Concept selv. Bilen er nemlig selvkørende i to forskellige indstillinger. ‘Soft’, når der skal cruises ned ad strandvejen, og Sharp for en mere underholdende, computerassisteret chauffør.

Mens indstillingen med det fedeste navn, Legned, er en mulighed, når personen bag rattet selv vil være i kontrol. Boost kan vælges, hvis man manuelt ønsker at tømme batteripakken i et tempo, vi gætter på er mere end hidsigt.

Reklameblok:
Og nu bliver det rigtig sci-fi-agtigt, for i den meget blå kabine har firmaet Soundhound udviklet en stemmekontrollerede personlig assistent. Hvor meget den elektroniske bilbutler så egentlig forstår, må vi vente til oktober med at se.

  

 

 

 

 

 

 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?