Annonce:

På et år er antallet af brande i elbiler fordoblet i Danmark

Det er stigningen i antallet af el- og hybridbiler, der hænger sammen med fordoblingen af bilbrande, viser Beredskabsstyrelsens seneste tal.

Besøg vores annoncør:

Mellem 2022 og 2023 er antallet af brande i el- og hybridbiler på danske veje steget fra 20 til 46 om året, altså mere end en fordobling.

Det skriver Beredskabsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Det betyder dog ikke, at elbil-ejerne skal være bange for, at deres biler spontant futter af. Snarere tværtimod.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

For Beredskabsstyrelsen påpeger, at det stigende antal brande skal ses i sammenhæng med det stigende salg af både elbiler og hybrider. På den samme tid er bestanden af biltyperne nemlig steget med godt 100.000 biler fra 220.000 til 330.000 styk.

LÆS OGSÅ: Efter konkursbeskyttelse – Henrik Fisker taler ud

Skåret ind til benet betyder det, at der i 2023 var 1,7 brande pr. 100.000 el- og hybridbiler. I 2022 var tallet 1,1 brand pr. 100.000 bil.

Det øgede antal brande bekymrer dog ikke Frederik Prytz-Grønfeld, der er analysechef i styrelsen. Faktisk ser han det som udtryk for den forventede udvikling i antallet af el- og hybridbiler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Antallet af brande i el- og hybridbiler stiger, men det samme gør antallet af køretøjer.

– Når vi sammenligner os med andre lande, så havde fx Nederlandene 133 brande i el- og hybridbiler i 2023 – men de har også omkring 800.000 el- og hybridbiler i landet.

– Dette internationale perspektiv kombineret med redningsberedskabets generelle fokus på håndtering af denne type af brande gennem de seneste år gør, at jeg ikke er bekymret, lyder det fra analysechefen.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Analyser fra andre lande påpeger da også, at der ikke er nogen større brandfare forbundet med eksempelvis elbiler. Alligevel har Grækenland besluttet sig for at forbyde fuldt opladede elbiler ombord på færger i hele landet. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler