Annonce:

Grækenland forbyder fuldt opladet elbiler på færger

Grækenland forbyder nu bilister i elbiler med mere end 40 procent strøm på batteriet at køre ombord på færger i hele landet.

Siden april har det været forbudt for elbiler med mere end 40 procent strøm på batteriet at køre ombord på færger i Grækenland.

Det samme gælder i øvrigt plugin-hybrider. Det skriver tysk ADAC.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det tyske svar på FDM skriver, at strømniveauet på samtlige elbiler tjekkes, før bilisterne får lov til at køre ombord. De nærmere bestemmelser fremgår desuden af en række større, græske rederiers hjemmesider.

Den nye regel gør livet som elbil-ejer mere besværligt i Grækenland. I hvert fald kræver det en vis form for planlægning fra bilisternes side. At der ikke er vildt mange ladestandere i Grækenland, gør det ikke ligefrem lettere at køre elbil.

LÆS OGSÅ: Kevin Magnussen indrømmer: “En lortesituation med lort på”

Ifølge ADAC er der cirka 2.000 offentlige ladestandere i Grækenland, hvoraf de fleste er placeret på det græske fastland og i eller i umiddelbar nærhed af storbyerne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Til sammenligning er der ifølge Transportministeriet 21.000 offentlige ladepunkter i Danmark. Trods den nye græske regel tegner et svensk forskningsprojekt billedet af, at elbiler ikke øger risikoen for brand på færger. Læs mere om det her.

På den anden side kører der lige nu flere retssager, fordi elbiler menes at være skyld i, at fragtskibet Felicity Ace brændte og sank i Atlanterhavet i februar 2022.

Helt konkret mener både skibets ejer, reddiet Mitsui OSK Lines, og forsikringselskabet Allianz, at det er Volkswagens skyld, at skibet gik ned.

Parterne mener, at branden, der i sidste ende fik skibet til at synke, begyndte i en Porsche med lithium ion-batteripakke.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Branden betød blandt andet, at Lamborghini måtte genstarte produktionen af topmodellen Aventador. De mange biler er siden branden ikke hævet op på land igen.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler