Overraskende udvikling: Disse bilister holder det manuelle gear i live

Foto: Porsche

Selvom der sælges stadig færre biler med tre pedaler, så kommer køberne alligevel bag på markedet.

Biler med manuelt gear er en døende racer. Når geartypen ikke er helt død endnu, skyldes det især, at kundegrundlaget stadig findes. Men hvem køberne er, overrasker nu alligevel bilindustrien.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

LÆS OGSÅ: EU vil tage førerretten HELT fra disse bilister

For udover de vanlige entusiaster er det især unge bilister mellem 18 og 45 år, som køber helt nye biler med manuelt gear. Altså hos de mærker hvor det stadig kan lade sig gøre. Det skriver Wall Street Journal på baggrund af en ny forbrugerundersøgelse blandt bilister i USA.

Undersøgelsen, som J.D Power står bag, viser, at antallet af bilmodeller med manuelt gear faldet fra 69 i 2019 til bare 43 i 2023. Men fra et mærke som Cadillac lyder det, at andelen af kunder, der køber biler med manuelt gear, er ‘højere end forventet’.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Porsche: En 911 vil altid kunne fås sådan
Og hos Acura, der er Hondas luksusmærke i USA, er en ud af hver fjerde nye Integra udstyret med manuelt gear. Faktisk har antallet af biler med manuelt gear været helt oppe på 70 procent.

Og det selvom flere og flere bilmærker har et større fokus på elbiler, hvor det manuelle gear slet ikke er relevant, er de tre pedaler måske ikke på vej ud i samme tempo, som man skulle tro.

Hos Porsche og Mazda har man for længst sagt, at modellerne 911 og MX-5 ‘altid vil kunne fås med forbrændingsmotor’. Hvilket betyder, at det manuelle gear aldrig forsvinder helt. Højst sandsynlig…

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk