Porsche: 911’eren bliver IKKE en elbil

Porsches topchef Oliver Blume har fortalt, at fabrikken ikke har planer om at lancere en elektrisk 911. Ikke nu - og måske aldrig nogensinde!

Porsches topchef Oliver Blume har fortalt, at fabrikken ikke har planer om at lancere en elektrisk 911. Ikke nu – og måske aldrig nogensinde!

Oven på nyheden om, at 718 Caymnan og Macan bliver elbiler fra henholdsvis 2025 og 2024, minder vi om, hvad Porsches administerende direktør Oliver Blume fortalte CNBC tilbage i marts i år.

– 911’eren er vores ikon, og vi vil fortsat bygge den med en forbrændingsmotor i 2030 og længere frem i tiden.

Og det er faktisk ikke første gang, at Blume afviste idéen om en elektrisk 911’er. Det gjorde han allerede i 2018. Dengang var forklaringen dog en anden og anelse mere teknisk funderet.– 911’eren egner sig ikke til eldrift, fordi motoren ligger bag i bilen. Og hvis vægten af batterierne skulle lægges der, vil ingen være i stand til at køre bilen, lød forklaringen fra Blume.

Flere veje og… e-fuel at køre på
Hvordan Porsche har tænkt sig at holde forbrændingsmotoren i live i et marked, der tvinges over i elbilen, må tiden vise. Men hybridhjælp er den åbenlyse vej at gå. Det er da heller ikke mange måneder siden, at spionfotografer mener at have fanget nogle Porsche-folk i fuld sving med at teste 911 Hybrid på Nürburgring.

Omvendt er første spadestik til Porsches e-fuel-fabrik allerede taget. Så måske tyskerne med det grønne brændstof slet ikke behøver hybrid-teknologi for at holde 911’eren i live.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk