Ultimativ bjergged? Off-road Audi har 1.001 hestekræfter

Er en RS 6 for meget blær? Så snup en A6 med træk på alle fire… og 1.001 hestekræfter.

Ingen på Boosted-redaktionen har læst Tusind og én Nat-eventyrene. Men gi’ os 1.001 hestekræfter. Så taler vi samme sprog. I dette tilfælde samme sprog som den tyske tuner MTM .

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Deres Audi A6 Allroad 55 TFSI er nemlig ikke som den slags er flest. Ikke bare har den 1.001 hestekræfter – hvilket er 661 hestekræfter mere end fabriksbilen – den har også nogle dæk der skriger af offroad-evner.

LÆS OGSÅ: SE LISTEN: Her skal politiets nye fotovogne køre rundt

At den alligevel kan gå fra 0 til 100 km/t på ‘under tre sekunder’, skyldes nemlig, at MTM har skiftet den tre-liters V6’er ud med den 4-liters biturbo V8’er, du finder i en ny RS 6. I kabinen er noget af det praktiske ved en A6 dog gået fløjten.

Reklameblok:Lige bag skålsæderne har MTM monteret et bur. Men på den anden side er du i så fald lidt bedre stillet, hvis nu bilen ruller ned af en bjergside. Skulle det komme dertil, er det selvfølgelig et udtryk for manglende køreevner.

Pris? Pas. Men med en simpel søgning lykkedes det os at finde en brugt 4-liters V8’er fra en RS 6’er på eBay for små 20.000 euro. Det svarer til 150.000 kr. Så må du selv tænke dig til resten. Men du kan roligt lægge det dobbelte oveni til arbejdsløn og dele, inden du får set dig om.

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk