SE LISTEN: Her skal politiets nye fotovogne køre rundt

Arkivfoto: presse-fotos.dk

I begyndelsen af oktober fik Rigspolitiet 25 nye fotovogne. Det bringer det samlede antal op på 107 blitzende biler i hele landet. 

De har egentlig været her siden oktober i år. Men først nu tager Rigspolitiet 25 nye fotovogne i brug. De ekstra biler er resultatet af det seneste politiforlig, som et flertal på Christiansborg indgik i december 2020.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Aftalen betyder bl.a., at fartbøder skal være med til at finansiere uddannelsen af flere betjentene. Allerede næste år er der en forventning, om at færdselspolitiets fotovogne bidrager med 134 mio. kr. ekstra til statskassen. Og det beløb vil kun stige.

LÆS OGSÅ: Disse trafikanter kan fotovognene IKKE se

Politiforliget betyder dog også, at bilisterne nu – ud over Volkswagens Transporter – også skal holde øje med Ford Transit Custom. Det er nemlig den model der udgør de 25 nye fotovogne også kendt som den automatiske trafikkontrol – ATK.

Reklameblok:Den nye model af ATK-bilerne, som politiet nu har taget i anvendelse, rummer samtidigt en række forbedringer i forhold til den tidligere model.

– Vi får dels bedre muligheder for at kunne fotografere de motorcyklister, der kører for stærkt, og samtidigt har kameraet også fået en højere opløsning, så vi får bedre billeder at arbejde med. Og så er komforten for vores personale, der skal arbejde i bilerne, også blevet bedre, siger vicepolitiinspektør Thomas Tarpgaard i en pressemeddelelse.

De 25 ekstra køretøjer fordeles på følgende regioner:

Nordjylland: 2
Østjylland: 3
Midt- og Vestjylland: 3
Sydøstjylland: 3
Syd- og Sønderjylland: 2
Fyn: 2
Sydsjælland og Lolland-Falster: 3
Midt- og Vestsjælland: 1
Nordsjælland: 2
Københavns Vestegn: 2
København: 2Kilde: Rigspolitiet
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk