Reklame:

Nye tal: Så meget tjener staten på konfiskerede biler

Der er konfiskeret 337 biler, siden loven om vanvidskørsel blev strammet i 2021. Nu afslører nye tal fra justitsministeriet, hvor meget der er røget i statskassen.

337 biler har de seneste to år sendt millioner af kroner i statskassen i forbindelse med konfiskationsdomme.

Siden loven om vanvidskørsel trådte i kraft 1. april 2021, har landets politikredse beslaglagt flere tusinde biler hos vanvidsbilister.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det er dog kun nogle hundrede af dem, der er blevet konfiskeret i sidste ende. Flere gang dog være på vej, efterhånden som sager der lige nu ligger og venter bliver afgjort.

Helt konkret har staten fået 19,3 millioner kr. ind på at sælge konfiskerede biler. Det skriver Børsen på baggrund af et svar, som justitsminister Peter Hummelgaard (S) har givet Folketinget.

LÆS OGSÅ: Kørte 212 km/t for at hente pizza – nu har staten snuppet Porschen

–  Det må forventes, at provenuet ved salg af konfiskerede biler som følge af vanvidskørsel vil stige i takt med, at flere af disse sager indbringes for domstolene, skriver justitsministeren i sit svar.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

At konfiskere biler er dog ikke nogen særligt fed forretning for staten. Udgifterne i den slags sager skal nemlig tælles i millioner af kroner.

I alt har det kostet staten 2,4 millioner kr. at sælge de 337 biler til nye ejere. Pengene er brugt på politiets sagsbehandling og opbevaring af bilerne.


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?