Kørte 212 km/t for at hente pizza – nu har staten snuppet leaset Porsche

Beslaglagt Porsche 911
Foto: Politiet

I sidste uge forklarede en 42-årig mand sig med, at han troede politiet ville køre op kap. Nu har staten konfiskeret den Porsche 911, han kørte 212 km/t i. 

20 dages ubetinget fængsel, intet kørekortet i tre år og en kammerat uden en Porsche 911 af 993-generationen. Det kom Retten i Lyngby frem til skulle være konsekvensen for en 42-årig mand som sidste år i april kørte 210 km/t på Helsingørmotorvejen.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

I sidste uge forklarede den 42-årige mand i retten, at han troede, at politimanden – som han blev stoppet af – ville køre om kap. Men det var langt fra tilfældet, og retten troede da heller ikke på forklaringen.

Det betyder, at den ven – som den 42-årige lånte Porschen af – nu står uden en Porsche. En Porsche der i øvrigt var leaset. Hvordan de to ordner det regnskab internt, er ikke noget retten blander sig i.

Ifølge TV2 Lorry forklarede den 42-åriges forsvarer, Dorte Dittmann, at politibetjenten fulgte efter den 42-årige på en 14 kilometer lang strækning. Og det, mener forsvareren, er simpelthen for langt. Betjenten burde have stoppet Porschen længe før.

Reklameblok:Byrettens ord er ikke nødvendigvis det sidste i sagen. Der er mulighed for at anke til landsretten og – hvis sagen er principiel nok – til Højesteret. I mellemtiden må hverken stat eller politi røre ved Porschen.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk