Annonce:

Nye tal: Så mange cyklister er farlige for alle andre

Der sker mange alvorlige ulykker med cyklister i trafikkryds. Alligevel vælger mange af dem at bruge mobilen netop her, og det er farligt for alle andre i trafikken.

Besøg vores annoncør:

Der er stadig et stort antal cyklister, der bliver dræbt eller kommer alvorligt til skade i trafikken, særligt i forbindelse med krydsulykker.

Uopmærksomhed og manglende orientering er de mest almindelige årsager til disse ulykker, og der er et betydeligt potentiale for at reducere antallet af ulykker, hvis alle trafikanter er mere opmærksomme.

Undersøgelser fra Rådet for Sikker Trafik viser, at mange cyklister fortsat bruger håndholdt mobil, mens de kører gennem kryds.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver organisationen i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Norge afskaffer særlig fordel til alle elbiler

Ifølge en undersøgelse fra 2023 har 15 procent af cyklisterne indenfor det seneste år cyklet gennem et kryds, mens de brugte deres håndholdte mobil, hvilket er en stigning fra 9 procent i 2020.

Problemet er særligt udtalt blandt yngre cyklister, hvor hele 30 procent i aldersgruppen 18-30 år har cyklet igennem et kryds, mens de brugte håndholdt mobil. Dette øger risikoen for ulykker markant.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Det er afgørende, at mobilen bliver i lommen eller tasken, når man cykler i trafikken, og særligt i kryds er det enormt farligt at have fokus på skærmen.

– Vi opfordrer både cyklister og bilister til at bruge et øjeblik mere på at se sig for i kryds, fordi mange alvorlige cyklistulykker på den måde kan undgås, udtaler Mathias Hjorth Frederiksen, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Når opfordringen til øget opmærksomhed i kryds bliver fremhævet, er det med god grund. I byzoner er det 7 ud af 10 dræbte eller alvorligt tilskadekomne cyklister, der kommer til skade i kryds.

Politiregistrerede ulykker, opgjort af Vejdirektoratet, viser at i byzoner blev 2.430 cyklister dræbt eller kom alvorligt til skade fra 2019 til 2023, hvoraf 1.702 af dem blev skadet i en krydssituation.

23 procent af disse krydsulykker fandt sted i Københavns Politikreds, mens 14 procent skete i Østjyllands Politikreds.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

I de store byer, hvor der er mange cyklister, bør både cyklister og bilister være ekstra opmærksomme i kryds.

Selvom flere cyklister medfører flere ulykker, kan små forbedringer i adfærden føre til betydelige reduktioner i antallet af ulykker. At tage sig tid til at se sig bedre for i trafikken kan være et vigtigt skridt mod færre ulykker.

Det er ikke kun i lyskryds, cyklister med mobiler i hånden er farlige. Faktisk siger flertallet af bilister, at cyklister er de mest farlige i trafikken overhovedet. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Redaktionen
Redaktionen
Boosted.dk er Danmarks største bilmedie med over en million unikke brugere og over syv millioner sidevisninger hver måned. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler