Annonce:

Norge forbyder særlig fordel til alle elbiler

Norge ophævede 6. maj i år elbilernes ret til at køre i blandt andet busbaner. Det har ført et til markant fald i trafikken.

Besøg vores annoncør:

Nordmændene er ikke længere helt så pjattet med elbiler.

For første gang i meget lang tid faldt elbilers andel af nybils-salget i landet mod nord i maj måned. Og i samme måned ophævede Norges regering elbilers ret til at køre i b.la. busbaner.

Det skriver norske Motor.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

At elbiler nu skal dele de ‘almindelige’ vejbaner med de øvrige bilister i bl.a. Oslo har ført til et fald i trafikmængden. Hel konkret er der nu 10.800 færre biler om dagen på de store veje i og omkring hovedstaden.

LÆS OGSÅ: Elbiler kan godt lige andet end skrald, siger Cadillac

Fremkommeligheden på de almindelige veje, hvor elbilerne nu også skal være, er dog blevet væsentlig forringet, fordi flere biler klemmes sammen netop der.

Norge kan dog vælge at ophævet forbuddet og igen tillade elbiler at køre i busbanerne. Noget tyder da også på, at det er tilfældet. Norges Vegvesen, der svarer til Vejdirektoratet herhjemme, kalder nemlig forbuddet for midlertidigt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

I mens Norge lukker busbaner for elbiler, gør regeringen i Danmark muligvis klar til at støtte elbiler endnu mere, end det er tilfældet i dag. I hvert fald hvis man skal tage en ny udmelding fra skatteminister Jeppe Bruus (S) alvorligt. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler