Annonce:

Nye tal: Halvdelen af bilisterne siger nu nej til elbilen

Selvom elbilen generelt kan notere sig en fremgang, viser nye tal fra USA, at tæt på halvdelen af bilisterne nu siger nej til biltypen.

Det er ikke alle steder, at elbilen er lige populær. Heller ikke selvom der holder en bil med ledning i flere og flere garager verden over.

De seneste tal fra analysefirmaet Gallup viser, at andelen af amerikanere med kørekort og en elbil er steget fra 4 til 7 procent på ét år. Men den samme undersøgelse viser også en anden tendens.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver analysefirmaet i en pressemeddelse.

Nemlig at hele 48 procent af de amerikanske bilister ‘ikke har intentioner’ om at købe en elbil. Og det er skidt læsning.

Især for den amerikanske regering, der med præsident Joe Biden i spidsen håber, at 60 procent af alle nye biler i USA senest i 2030 udelukkende kører på strøm.

LÆS OGSÅ: Disse diesel- og benzinbiler kan ikke få bøder i miljøzoner

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Gallup peger også på, at andelen af amerikanere, der siger, at de seriøst overvejer en elbil næste gang, er faldet fra 12 til 9 procent fra marts 2023 til marts i år.

Nogle amerikanere har dog lige om lidt slet ikke noget valg. I hvert fald ikke hvis de fortsat vil sidde bag rattet selv. Flere stater har nemlig valgt at følge Californiens eksempel og forbyde salg af alt andet end elbiler fra 2035.

Ligesom det er tilfældet på vores breddegrader i øvrigt. Noget tyder dog på, at det forbud mod nye benzin- og dieselbiler sidste år, vakler. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler