Annonce:

Nye tal: Disse bilister kører galt hver eneste dag

Trods et mindre fald i forhold til sidste år uddeler sigtelser i tusindevis. Og risikoen for at møde en narkobilist er faktisk højere end det at møde en påvirket af alkohol.

352 gange sidste år sigtede politiet bilister for narkokørsel i forbindelse med færdselsuheld. Det viser en opgørelse, som Rigspolitiet har foretaget for Gjensidige.

Med andre ord skriver landets politietkredse næste hver dag året rundt en narkopåvirkebilist for at være involveret i færdselsuheld.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Og selvom der år til dato nu her er et lille fald at spore, er det femte år i træk, at antallet af sigtelser for narkokørsel ligger væsentligt over antallet af spritsigtelser.

Det skriver Gjensidige i en pressemeddelse.

LÆS OGSÅ: Kæmpe stort bilprogram stopper

– En stor del af kampen mod spritbilister har handlet om at få både bilisten og omgivelserne til at forstå, at det er en fuldstændig uacceptabel adfærd.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

– Desværre tyder disse tal på, at der stadig ligger et stort forebyggelsesarbejde i at nedbringe antallet af bilister, der kører narkokørsel.

– For der må ikke være tvivl om, at narkokørsel er lige så farligt for trafiksikkerhede, siger Henrik Sagild, der er direktør i skade i Gjensidige.

I en ny undersøgelse, som Kantar Public har foretaget for Gjensidige, svarer hele 85 procent af de adspurgte danskere, at narkobilister er lige så farlige i trafikken som spritbilister.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Mens knap halvdelen mener, der ikke bliver gjort nok for at nedbringe antallet. Hos forsikringselskabet efterlyser Henrik Sagild da også handling.

– Det er positivt, at der er så udbredt en forståelse for problemet med narkokørsel.

– Og jeg håber, at et øget fokus på problemet kan være med til, at vi som samfund får vendt den negative udvikling der er på det her område

Annonce:

 


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler