Annonce:

Ny Volvo der ikke kommer til Danmark er slet ikke en Volvo

Volvo EM90 er i virkeligheden slet ikke en Volvo. Men en MPV fra et af verdens yngste bilmærker. 

Volvo EM90 er mærkets første MPV. Men det er faktisk slet ikke en Volvo. I stedet er bilen, som Volvo de sidste måneder har sendt adskillige slørede billeder ud af, en Zeekr.

Zeekr, der blev grundlagt i 2019, er ejet af kinesiske Geely, som også ejer Volvo. Og det er på Zeekrs Geely-platform SEA1, at den nye “Volvo” er bygget.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Den nye EM90 kører da også helt uden om alle andre markeder end det kinesiske. Til gengæld kan de kinesiske bilister bestille bilen allerede i dag.

Hvad får de så? Jo, en elbil der egentlig minder mere om en luksuriøs dagligstue på hjul. Kineserne siger, at den nye Volvo har en rækkevidde på 738 kilometer.

LÆS OGSÅ: Kinamærke nedjusterer markant – kan ikke bygge 80.000 biler

Men kineserne regner også rækkevidden ud på et lidt andet måde, end vi gør herhjemme med den europæiske WLTP-standard. Så den udmelding skal tages med et gran salt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Hvilket opgørelser, der følger WLTP-standarden, også skal.

Men tilbage til EM90 der ligner en Volvo men altså ikke er det. For det er ikke en bil, som selv den danske importør regner med at se på de danske veje.

Det oplyser Volvo Cars i Danmark i en pressemeddelse.

Omvendt er der ingen forskel på, hvordan europærer og kinesere måler antallet af hestekræfter. I første omgang får EM90 samme ydelse som i den lille SUV EX30 – nemlig 272.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Hestekræfterne skal i første omgang kun trække på baghjulene. Der er dog mulighed for mere. For søsterbilen Zeekr 009 har helt op til 544 hestekræfter, firehjusltræk og et endnu større batteri.

Annonce:Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler