Reklame:

Ny Volkswagen Passat kører 1.000 kilometer på en tankfuld benzin

Modellen, der er solgt i mere end 30 millioner eksemplarer, er nu klar i en 9. generation. Hybriden har både hurtig-ladning og meget langt mellem tankstationerne.

50 år og 30 millioner styk Passat. For præcis 50 år siden blev Passat lanceret, og siden er modellen solgt i mere end 30 millioner enheder på verdensplan, hvilket gør det til den næstmest solgte Volkswagen – efter Golf og foran Boble.

Ved verdenspremieren på IAA Mobility-messen i München (5. til 9. september 2023) vil Volkswagen præsentere de første fotos og fakta på den komplet nyudviklede Passat. Niende generation af Passat vil kun blive markedsført som stationcar, når den introduceres i første kvartal af 2024.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Designet er stilrent og kraftfuldt – men også karakteristisk for en Passat og med tydelig Volkswagen design-DNA, selvom den har et nyt designudtryk fra alle vinkler. De tre nye innovative plug-in- og mild-hybrid-drivlinjer og fem turboladede benzin- og dieselmotorer er stærke, harmoniske og brændstoføkonomiske.

Den støjsvage og rummelige Passat Variant leverer et højt niveau af kørekomfort og vil – som ekstraudstyr – kunne leveres med en nyudviklet adaptiv DCC Pro-undervogn og nye ergoActive sæder med pneumatisk trykpunktsmassage.

LÆS OGSÅ: Advarer bilister: Særlig trafik på Storebælt de næste tre uger

Førerpladsen i Passat er helt nyudviklet, 100 % digital og intuitiv at betjene med fjerde generation af Volkswagens MIB-infotainmentsystemer.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Den nye Passat kan også udstyres med et væld af avancerede assistentsystemer som Park Assist Pro og Travel Assist, der kan overtage og huske parkeringsmanøvrer eller delvis automatiser kørslen over lange afstande.

Den seneste udviklingsfase fase af Volkswagens modulopbyggede platform (MQB evo) udgør et højteknologisk fundament for niende generation Passat.

Fremtidige kunder vil drage nytte af de betydelige stordriftsfordele, der følger med brugen af den højteknologiske MQB-evo-platform. Det skyldes, at Passat byder på et væld af nye assistentsystemer, og udviklingsomkostningerne til disse fordeles på tværs af alle Volkswagen-koncernens MQB-baserede modeller.

Reklameblok:


På denne måde demokratiserer Volkswagen nye innovative teknologier og gør dem tilgængelige for hundredtusindvis af bilister verden over.

Nye plug-in- og mild-hybrid-drivlinjer. Nogle af de tekniske højdepunkter i den nye Passat er to helt nye plug-in-hybriddrivlinjer

med en systemydelse på henholdsvis 204 hk (150 kW) og 272 hk (200 kW). Hvor forgængeren kørte med et 10,6 kWh-batteri, kører den nye Passat med et 19,7 kWh-batteri og med de nye plug-in-hybrid-drivlinjer kan Passat nu nå en elektrisk rækkevidde på næsten 100 km (WLTP).

Denne afstand kan forvandle den nye Passat Variant til elbil i hverdagens pendlen. Ifølge en undersøgelse offentliggjort af Forbundsministeriet for Digitalisering og Transport i Tyskland, er 95 procent af alle køreture er kortere end 50 kilometer og 99 procent er kortere end 100 km.

Disse ture kan nu køres udelukkende på strøm med en Passat Variant eHybrid. Derudover sikrer den effektive kombination af en elektrisk elmotor og ny turboladet 1,5 TSI evo2-benzinmotor med automatisk cylinder-deaktivering en samlet rækkevidde op til cirka 1.000 km. Nyt er, at Passat eHYbrid kan lade med op til 11 kW AC og hurtiglade med op til 50 kW DC.

Passat vil også for første gang blive tilbudt med 48V-mild-hybrid-drivlinje (1,5 eTSI) med 150 hk.

To 2,0 TSI-turbobenzinmotorer med 204 hk  og 265 hk samt tre 2,0 TDI-turbodieselmotorer med 122 hk, 150 hk og 193 hk fuldender udvalget af drivlinjer.

En automatisk DSG-gearkasse er standard på alle udgaver af den ny Passat. Mens firehjulstræk er standard på den to-liters benziner og den to-liters diesel.

Hele pressemeddelelsen fra den danske Volkswagen-importør kan læses her.

Artiklen er en pressemeddelelse fra en bilimportør eller fra en anden aktør i det danske bilmiljø og er derfor ikke skrevet af Boosted-redaktionen. Har du kommentarer til indholdet, bedes du kontakte den pågældende importør eller aktør.
Pressemeddelelse
Pressemeddelelse
Nyheder direkte fra bilimportører, producenter, racerteams eller andre aktører i bilbranchen.
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?