Annonce:

Ny undersøgelse: 4 ud af 5 danske bilister skrider fra deres ansvar

Det løber op i et sted mellem 10.000 og 15.000 kr. hver gang – alligevel skrider 4 ud af 5 bilister fra deres ansvar i forbindelse med parkeringskader.

Det er ekstremt dårlig stil. Alligevel oplever fire ud af fem bilister, at den skyldige skrider i forbindelse med parkeringsskader.

Det viser en undersøgelse, som Kantar Public har lavet for Gjensidige.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Netop nu er det da også højsæson for parkeringsskader fortæller direktør i skade hos Gjensidige, Henrik Sagild, i en pressemeddelse.

– Det er virkelig frustrerende for den enkelte bilejer, og det er en form for skader, som vi ser, når rigtig mange bilister parkerer samtidig og slås om pladserne lige omkring Black Friday og i forbindelse med julehandlen, lyder det fra direktøren.

LÆS OGSÅ: Stigning på vej mod danske bilister – gælder fra 1. januar 2024

Parkeringsskader er de hyppigste skader på biler, og Gjensidiges skadeafdeling ser en tydelig stigning i antallet af parkeringsskader på denne tid af året.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Meget tyder på, at en stor del af bilisterne ikke har helt styr på reglerne for, hvordan forsikringen dækker, når man kommer til at lave buler og ridser i andres biler.

Fire ud af fem gange ligger den, som er skyld i skaden, nemlig ikke efterladt sine kontaktoplysninger eller på andet må givet sig til kende, så den ansvarliges forsikring kan dække reparationen.

Forsikringsselskaberne dækker på lidt forskellig måde, men i udgangspunktet er det enten kaskoforsikringen eller ansvarsforsikringen, der kan komme i spil.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Kaskoforsikringen dækker skader, man har fået på egen bil, hvis den ansvarlige ikke har givet sig til kende. Har man ikke en kaskoforsikring på bilen, må man selv betale udgifterne til reparation.

– Det er virkelig dårlig stil ikke at give sig til kende, hvis man er kommet til at lave en skade på en andens bil.

– Hvis man har prøvet at stå i den situation, så ved man, hvor irriterende det er, og jeg tror, at flere ville efterlade en besked, hvis de vidste, at deres forsikring faktisk dækker den type skade.

Annonce:

 


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler