Annonce:

Ny Renault er i virkeligheden bare en Volvo

Det samarbejde, Renault har med kinesiske Geely, rækker længere end bare motorer. Bag forlygterne er den nye Gran Koleos bare en Volvo.

Besøg vores annoncør:

Det er måske ikke lige til at se. Men den nye Renault Gran Koleos er kinesisk.

Eller i hvert fald så kinesisk som det kan blive, når bilen er resultatet af et samarbejde med Volvos ejer Geely i Sydkorea.

Den nye Gran Koleos har af samme grund ikke det store til fælles med den gamle, der var bygget på en platform, Renault har til fælles med Nissan.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Hovedsagen er, at den nye franskmand er bygget på samme teknik som Volvo XC40, C40 og Polestar 2. Altså lige bortset fra motoren. Den kører nemlig på benzin og er den foreløbige frugt af Renault-Geely’s motorfabrik ‘Horse’.

LÆS OGSÅ: Thomas vil ændre vanvidslov – “Giv bøde efter bilens værdi”

Det fransk-kinesiske samarbejde skal efter planen bygge fem millioner forbrændingsmotorer om året. Og det er ikke kun til dem selv. Nissan og Mitsubishi er blandt de øvrige aftagere.

Den nye motorproducent vil råde over 17 motorfabrikker – blandt andet i Kina og Spanien – og fem udviklingscentre på tre kontinenter.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Der vil være nok arbejde, til at bilmærkerne vil kunne beskæftige 19.000 personer. Derfor har Horse også fået en investering fra det statsejede olieselskab i Saudi-Arabien, Aramco.

Tilbage i den nye Renault betyder det, at Gran Koleos i første omgang leveres med en to-liters, fire-cylindret benzinmotor med 211 hestekræfter. Det hele er koblet til en syvtrins automatgearkasse. Senere kommer der en udgave med firehjulstræk og otte trin i gearkassen samt en hybridmodel.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:
  • Ny Renault er i virkeligheden bare en Volvo
  • Ny Renault er i virkeligheden bare en Volvo
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler